Minden ami Sopron

2019. 08. 21. szerda

Sámuel

SOPRON
Borult
EURO
0

Kultúra

Sopron – 1277- „Kalandra! – Vár a fal!” videópályázat

A pályázatot általános és középiskolák 5-12. évfolyama számára hirdette meg a Sopron Anno Egyesület.

A pályázat részleteiről, Czakó Hajnalka a Sopron Anno Egyesület tagja tájékoztatta oldalunkat:

A pályázat célja a fiatalok érdeklődésének felkeltése a város és története iránt, különös tekintettel a várfalra/városfalra. A pályázat meghirdetésével szeretnénk arra ösztönözni a fiatalokat, hogy a modern technikai eszközeivel fedezzék fel lakókörnyezetük múltbéli emlékeit, látogassanak el olyan helyekre, ahol eddig még nem jártak, az így szerzett élményeiket örökítsék meg, és tegyék mindenki számára elérhetővé a világhálón, ezzel esetlegesen kedvet csinálva a korosztályuk tagjainak a város megismerésére. Mivel a pályázat a „Sopron – 1277” keretprogramunk berkein belül valósul meg, nem titkolt célunk a fiatalok figyelmének ráirányítása az 1277-es évszámra és az ezévben történt történelmi eseményekre.

A pályázók maximum 3 perces videókat készítenek, melynek témája a soproni várfal/városfal, tetszőleges értelmezésben, a videókban azonban – minél kreatívabb módon – meg kell jelennie a Sopron névnek és az 1277-es évszámnak. A videó készülhet videokamerával, telefonnal, vagy bármilyen, mozgókép rögzítésre alkalmas eszközzel.

005

Az elkészült videókat a pályázóknak a saját youtube csatornájukra kell feltölteniük, majd emailben elküldeni a linket a Sopron Anno Egyesület részére, a következő email címre: sopron1277@outlook.com. Ezzel megtörténik a jelentkezés, amiről az egyesület visszaigazolást küld a pályázóknak. A videó megtekinthetőségét az eredményhirdetésig biztosítani kell, azaz a videót nem privát vidóként kell feltölteni és az eredményhirdetésig elérhetőnek kell lennie, ellenkező esetben a pályaművet nem veszik figyelembe!
A videók értékelését 3 tagú zsűri végzi (részben szakmai, részben a Sopron Anno egyesület tagjai), valamint az a pályázó, aki május 28-án 20.00 óráig a legtöbb megtekintést éri el a youtube-on, különdíjban részesül. /Értékes nyeremények – 75.000, 50.000, 25.000Ft értékű utalványok./
Feltöltési határidő: 2017. május 21. 20.00, eredményhirdetés: 2017. május 28. 21.00. A nyertesek nevét a program Facebook oldalán – facebook.com/sopron1277 – teszik közzé, illetve minden jelentkezőt emailben is értesítenek.

MIT SZÓLSZ HOZZÁ?

Tervez nyaralást?

Szavazás állása

Várjon ... Várjon ...
ÉLETKÉPEK
este8
loading