Minden ami Sopron

2023. 06. 07. szerda

Róbert

SOPRON
Borult

Közélet

Rózsakerti képriportok Eszterházáról

Háromszázötven rózsafajta bontja szirmait vagy éppen teljében virágzik a rózsakertben.

crimson_3

Színre, illatra, megjelenésre egyenként is mind különleges. Jelenleg a Mami, a Rosalia és a Crimson Rambler virágzik éppen a legszebben, és már virágba borult „aranykapuként”a Golden Gate is.

A Crimson Rambler karakteres illatú fajta, amely gyakran fordult elő az eszterházai házikertekben. Legenda is fűződik a virághoz: úgy mesélik, hogy állítólag Cziráky Margit rózsakertjéből elvirágzott vesszőket vittek el a helyiek gyökereztetés céljára. Így, meglehet, hogy a hercegné rózsakertjében is volt ilyen fajta – mondta el Radics Ferenc, rózsakertész, akinek rózsakerti vezetett túrái igencsak népszerűek.

golden_2 (Medium)

A magyar rózsanemesítésben az előkelő fajták mellett Németországból származó rózsákat is ültettünk a kertben, amelyek bővítik a fajtaválasztékot és a látványt. Így minden színű, méretű és virágtípusú rózsa megtalálható itt – emelte ki Kótai Éva, az Eszterháza Kulturális, Kutató- és Fesztiválközpont Közhasznú Nonprofit Kft. főkertésze. A Cziráky Margit Rózsakertben hétről-hétre más és más fajta rózsa virágzik, így minden alkalommal más és más látványt nyújt a kert.

A Cziráky Margit Rózsakert naponta 10.00-18.00 között várja látogatóit. A kert az angolparkból a Rózsaházon át közelíthető meg.

Jegyárak, betartandó óvintézkedések és további részletek itt: http://eszterhaza.hu/programok/latogatoi-menetrend és itt: http://eszterhaza.hu/latogatoknak.

MIT SZÓLSZ HOZZÁ?

Ön szokott heti rendszerességgel futni?

Szavazás állása

Várjon ... Várjon ...
loading