Minden ami Sopron

2023. 03. 23. csütörtök

Beáta

SOPRON
Borult

Közélet

Rekord bevétel a Szent Patrik jótékonysági futáson!

Minden eddiginél nagyobb összeget, több mint 800 ezer forintot gyűjtött össze a Paddy Sportegyesület és a Rotary Club Sopron a vasárnapi Szent Patrik futáson.

Idén negyedik alkalommal szervezte meg a Szent Patrik jótékonysági futást a soproni Paddy Sportegyesület. A szervezők az esemény bevételét három súlyosan sérült soproni fiatal és családjaik részére ajánlották fel, a 480 résztvevő összesen 800 ezer forintot adott össze – ebből 90 ezer forintot a soproni Decathlon áruház ajánlott fel. A futók 5,6 kilométeres távot tettek meg a belvárosban, ezen kívül egy két és fél kilométeres sétát is szerveztek a családoknak. A rendezvényt idén egészségnap is színesítette, ahol például újraélesztési bemutatót, dietetikai előadást, véradást is tartottak.

szentpatrik2019

Galériánk ide kattintva érhető el.
 

– Jó érzés látni, amikor ennyi ember sportol közösen és ha ehhez még segítő szándék is társul, az pedig külön öröm – mondta a rajt előtt dr. Farkas Ciprián városi tanácsnok, aki maga is teljesítette a távot.
 
– Mi is meglepődtünk azon, hogy milyen sokan eljöttek a futásra, az pedig, hogy ilyen jelentős összeget sikerült összegyűjteni, újabb lendületet ad a munkánknak – tette hozzá Kincse Szabolcs, a Paddy Sportegyesület elnöke. – Nagyon köszönöm a több tucatnyi önkéntes diáknak és felnőttnek, hogy segítették munkánkat!
 
A Paddy Sportegyesület már most készül a következő futóeseményre, a 4. éjszakai futást július 27-én tartják Sopronban.


MIT SZÓLSZ HOZZÁ?

Ön szokott heti rendszerességgel futni?

Szavazás állása

Várjon ... Várjon ...
loading