Minden ami Sopron

2020. 01. 24. péntek

Timót

SOPRON
Borult
EURO
0

Kultúra

Queen-show a barlangszínházban

Nagy slágerek és Freedy Mercury szellemisége

queen
Nagyszabású Queen-showt láthatnak a barlangszínház nézői Fertőrákoson. Az egyedülálló és sok meglepetést tartogató esten a Budapest Jazz Orchestra nem kevesebbre vállalkozik, mint hogy a világhírű zenekar nagy slágereit: köztük a We Will Rock You-t, a We Are The Champions-t, a Bohemian Rhapsody-t, Don’t Stop Me Now-t jazzbe öltöztetve játssza el.

Freedy Mercury a világ zenetörténetének egyik kiemelkedő művésze volt, a Queen pedig a rockzenekarok között szinte a legerősebben, leghatásosabban megkomponált muzsikát játszotta. Az ő szellemiségüket idézzük meg big band-re hangszerelve, három fantasztikus szólistával július 9-én a Fertőrákosi Barlangszínházban – mondta Kollmann Gábor, a nemzetközileg is elismert Budapest Jazz Orchestra (BJO) igazgatója.

Meglepetésként olyan számok is elhangzanak, amelyek megmutatják, hogy a Queen korai időszakában előszeretettel alkalmazott jazzes, swinges elemeket a zenéjében. Az esten három népszerű hazai énekes: Wolf Kati, Kocsis Tibor és Csordás Levente tolmácsolja majd a legendás örökzöldeket.

Három remek énekest hívtunk meg a műsorba, amely úgy született meg, hogy három nagy Queen-rajongó találkozott. Én már középiskolás korom óta nagyon szerettem a zenéjüket és Madai Zsolt a kiváló jazz dobos keresett meg az ötlettel, hogy hozzunk össze egy ilyen estet. Leültünk Hárs Viktorral a BJO zeneszerzőjével, hangszerelőjével, nagybőgősével – aki szintén elkötelezetten kedveli az együttest – hogy ezt a műsort hogyan valósítsuk meg. Éreztük ennek a nehézségeit és a tétjét is, de az aggodalmakat félretettük, s munkához láttunk. A Queen muzsikája kiemelkedően és nagyívűen megkomponált, miközben egyszerűnek és befogadhatónak tűnik a dallamvilága. Ehhez jön még Freddy Mercury utánozhatatlan, egyedi hangja, színpadi jelenléte, művészi ereje, annak szellemisége és mindezt úgy kell a 17 tagú big-banddal visszaadnunk, hogy aki kedveli az együttest megkapja a Queen-showt, a dalokat, s aki pedig a BJO koncertjeit szereti az is elégedetten, jó élményekkel távozzon. - osztotta meg a gondolatait a koncertről Kollmann Gábor, aki hozzáfűzte: a zenei főhajtás mellett számukra az is fontos és megtisztelő, hogy ezúttal egy világhírű térben, a barlangszínházban hangozhatnak fel a Queen dalai, amely szintén egyedivé és különleges hangulatúvá teszi ezt a koncertet.

A műsorról további információ a www.barlangszinhaz.hu oldalon található.

MIT SZÓLSZ HOZZÁ?

Tervez nyaralást?

Szavazás állása

Várjon ... Várjon ...
ÉLETKÉPEK
storno_utcabol
loading