Minden ami Sopron

2020. 09. 23. szerda

Tekla

SOPRON
Borult

Közélet

Programok péntekig

Kezdődik az Európa-bajnokság Sopronban is!

programelvalaszto_aktualis

A hétvégén két újabb kiállítás is megnyílt, amiket érdemes megtekinteni. A Várkerületen a Rondellánál a Soproni Fotóművészeti Kör képeit láthatjuk immár 12. alkalommal. Fertődön az Esterházy kastélyban barokk színháztörténeti kiállítás nyílt, ahol megismerkedhetünk Pietro Travaglia munkásságával, meglátogathatjuk a marionettszínházat és körpanorámás vetítést láthatunk a víztoronyban.

A következő időszak legnagyobb rendezvénye az U18-as női kosárlabda Európa-bajnokság, amelynek idén is Sopron ad otthont! A tavalyi siker, és zseniális hangulat után idén is hazai pályán szurkolhatunk a magyar lányoknak. A mérkőzésekre a belépés ingyenes, az EB információi itt elérhetőek.

Hétfőn a szokásosnál később, 20:30-kor veszi kezdetét a Quizzone játék a Museum Caféban, melyre kiscsoportokban lehet jelentkezni Facebookon a Quizzone Kvíz soproni eseményében.

Augusztus első napjaiban is ellátogathatunk a Fertő-tóhoz egy szolár hajózásra, kenutúrára, kalandos túrára, ezekről a www.fertohansag.hu oldalon tájékozódhatunk.

Akit érdekel egy különleges történelmi séta a belvárosban, gyülekezzen bátran 18:30-kor szerdán a Soproni TIT bejáratánál (Lenck átjáró). A túravezető Dr. Gömöri János régész.

Szerdán este 9-kor a GYIK Grillteraszán pótolhatjuk az elmaradt Ponyvaregény filmezést. A belépés díjtalan, étel-italfogyasztás biztosított!

Csütörtökön ismét kicsiknek szóló program jön a GYIK-ban, ezúttal Misi Mókus kalandjait szórakozhatjuk végig a Csemete Bábszínház jóvoltából 10 órától.

Aki élőzenés lazításra vágyik, este sétáljon el a Perkovátz-terasz felé, ahol 7 órától a Prestige Duó zenél, pénteken pedig a Melange.

Ha már péntek: 16 órakor a szakrális Sopron című tematikus sétán vehetünk részt, ha jelentkezünk előtte a Tourinform irodában.

Szabad egy táncra? Pénteken az Esterházy-kastélyban a Győri Filharmonikus Zenekar ad koncertet Olivier Ochanine karmesterrel a szabadtéri színpadon. Jegyeket elővételben már lehet kapni a www.jegymester.hu oldalon.

Pénteken este 8-tól a Barlangszínházban az Abigél című darabot nézhetjük meg, jegyeket a Pro Kultúra jegyirodájában lehet vásárolni.

Aki pedig kicsit sportosabban szeretne kikapcsolódni, jelentkezzen péntek este 8-ig a GYIK Grillteraszán a Sörpong bajnokságra!

programelvalaszto_kiallitas

Barokk színháztörténeti kiállításnak lehetünk részesei az Esterházy-kastélyban. A tárlat augusztus 31-ig látogatható.

Október 31-ig látogatható az Elfeledett soproniak című kiállítás a Soproni Zsidó Hitközség szervezésében. Helyszín: Új Zsinagóga, Új u. 11.

XXI. Országos Érembiennálét sem érdemes kihagyni, augusztus 6-ig látogatható a Lábasházban, az Orsolya tér 5. szám alatt.

12. Rondella Tárlaton a Soproni Fotóművészeti Kör alkotásait nézhetjük meg nagyban. A szabadtéri kiállítás augusztus 31-is megtekinthető.

 

programelvalaszto_egyeb

Kiemelten támogatjuk a szabadtéri programokat. A soproniseta.hu csapata minden napra készül gyalogos vagy kerékpáros túrával a városban és a környéken. Érdemes körbenézni – először a weboldalukon, majd a városban! A Fertő-Hanság Nemzeti Parkban számos túra, hajózási lehetőség vagy épp kenuzás várja az érdeklődőket. Részletek és jelentkezés ezen a telefonszámon lehetséges: 06 99 537 620. A Lövérekben sok túra-útvonal, futópálya, edzőpálya, edzőpark várja a mozgásra vágyókat, de természetesen zárt edzőtermek is akadnak bőven városunkban. A Petőfi Színház műsorában biztosan talál magának mindenki érdekes előadást, érdemes böngészni a színház oldalát! Aki a kisebb, interaktívabb műsorokat szereti, annak ajánljuk a Civitas Pinceszínházat, melynek műsorairól itt tájékozódhat. Sopronban két mozi is működik, rosszabb időben ideális a belvárosi Elit mozi, vagy a Plázában a Cinema City. Egy kellemes kávézás, sörözés, borozás a belvárosban jó kikapcsolódás lehet. Találunk még a városban szabadulószobátGokart pályát is, érdemes jól körbenézni!

Kellemes kikapcsolódást!

MIT SZÓLSZ HOZZÁ?

Elutazott valahova pihenni a nyáron?

Szavazás állása

Várjon ... Várjon ...
loading