Minden ami Sopron

2022. 05. 27. péntek

Hella

SOPRON
Borult

Közélet

Programlista a két ünnep között

Igazi programkavalkád vár ránk sokféle italkóstolóval, bűvésszel, kosárlabdával, szuperkoncerttel…

Már Karácsony második napján is érdemes kimozdulni, a Hotel Lővérben például fél 5-től Jancsó Erika és Kónyai Tibor koncertezik, népszerű melódiákat hallhatunk fuvolán és zongorán. 19 órától Csirmaz András bűvész varázsolja el a nagyérdeműt egy vacsorával egybekötött estén. Érdeklődni és jelentkezni a foglalas@pannoniahotel.com e-mailen, vagy a +3699/ 312-180-as telefonszámon lehet.

Szerdán este borkóstolóval vár mindenkit a Pannónia Hotel, ezúttal a Lővér Pincészet borai kerülnek terítékre. A vacsorával egybekötött kóstolóra a foglalas@pannoniahotel.com e-mailen, vagy a +3699/ 312-180-as telefonszámon lehet bejelentkezni. A színházban a Diótörőt nézhetjük meg a Sopron Balett előadásában, szintén 19 órától. Aki inkább bulizna, látogasson el a Búgócsigába, ahol 21:30-tól Pély Barna szólókoncertje lesz, vagy a Central Palaceba, ahol hatalmas veretés készül többek között Androval és Roberto Riossal.

Csütörtökön már a Szilveszter jegyében tart koncertet a Soproni Német Kultúrklub. A hagyományos előszilveszteri koncert 18 órakor kezdődik a Liszt-központban. Ugyanebben az időben lép pályára idén utoljára a Sopron KC férfi kosárlabda csapat, akik PVSK – Veolia játékosait fogadják, és nyilván szeretnék elérni idei második győzelmüket is. Aki esetleg lemarad Csirmaz András Bűvészvacsorájáról, csütörtökre is bejelentkezhet a fenti elérhetőségeken a Pannónia Hotelbe. Ezen a napon is lesz Diótörő, valamint a Winelife Borászat italainak kóstolója szintén a Pannónia Hotelben 19 órától. A Búgócsigában Ripoff Raskolnikow és Nagy Szabolcs koncerteznek 21 órától, a Hangárban pedig a Pál Utcai Fiúk lépnek színpadra.

29-én speciális kávékóstolóval nyitja a délutánt a Pannónia Hotel, 14 órától különböző elkészítési módokat is bemutatnak majd. Ugyanitt 19 órakor pálinkakóstoló is várja az ínyenceket, az 1Csepp jóvoltából. A Novomatic Arénában újabb szuperprodukciót láthatunk, a Neoton Família lép fel, sztárvendégként pedig Zoltán Erika is csatlakozik az estéhez, 18 órától. Bloody Roots Cadaveres, Innistrad, PlasticOcean, Pennhurst – ők mind a Hangárban lépnek fel, már 19 órától. A Búgócsigában pedig a Fonogram-díjas énekesnő, Odett ereszti ki a hangját.

Az év utolsó előtti napján egész nap második szülinapját ünnepli a Várkerületen lévő Kultúrpresszó. Különleges kávé, Dj Tony Varga zenei arzenálja, estétől pedig tánc és mulatság a Várkerületen. Délután háromkor és este 7-kor is színpadon a Diótörő a Petőfi Színházban. A Pannónia Hotelben a Taschner Bor- és Pezsgőház finomságait lehet kóstolgatni 19 órától, a Búgócsigában Pair o’ Dice koncert zárja december 30-át.

Mozgalmas Szilveszter jön: már reggel 9 előtt elindul a Nordic Walking túra a Lővér Szálló buszmegállótól. Minden részlet megtalálható ide kattintva. 10 órakor jó hangulatú futás is indul, melyről még nincs nyilvános információ, de érdeklődni ezen a címen lehet: soprondse@gmail.com. Szilveszteri előadással készül a színház, 15 órakor Hyppolit, a lakáj. Sopron Város Fúvószenekara tart évzáró nagykoncertet a Novomatic Arénában 16 órától, Markovits Csaba operaénekes és Kéri György skótdudás közreműködésével. A Mária-szobor szomszédságában lévő Koffer Bor&Bár zártkörű Szilvesztert tart, étel-ital fogyasztással, jelentkezni a korlátozott férőhely miatt már most szükséges a helyszínen a belépő megfizetésével. A Kultúrpresszó exkluzív estéjére is jelentkezhet aki a Várkerület közepén ünnepelné az év zárását. Jelentkezni a belépő megfizetésével már lehet a presszóban. Az estét a Gyógygödör különleges szilveszteri vacsorával indítja, itt megtalálható a menü és minden szükséges részlet. 20 órától a Buddha Beach is várja a bulizni vágyókat, és természetesen az All Star Bowling is odacsap az év utolsó estéjén. A Búgócsigában FesztiválSzilveszter lesz Dj Gergővel és tombolával, a Central Palaceban Roberto Rios, FIZBOH, Cashtag és Daniel M. döngetik meg a hangtechnikát. A Hangár az év utolsó éjjelét a techno zenének szenteli, melyen a látványt a Visitor Visions biztosítja. A Várkerületi színpadon pedig hajnali fél 3-ig DJ Jokó, az Ocho Macho és a Flört Band szolgáltatják a zenét.

MIT SZÓLSZ HOZZÁ?

Ön szokott heti rendszerességgel futni?

Szavazás állása

Várjon ... Várjon ...
loading