Minden ami Sopron

2018. 07. 15. vasárnap

Henrik

SOPRON
Borult
EURO
0

Kultúra

Programajánlatok május elejére

Hosszú hétvégével indul a hét, de utána is lesz bőven program.

Kezdjük a hosszú hétvégével. Szép idő várható, érdemes tehát kihasználni és ellátogatni különböző programokra.

Már vasárnaptól látogatható a Városi Majális a kempingben. Ebben a cikkünkben megtalálható a majális minden programja.

Hétfőn egy kis lovaskocsikázásra invitálnak minket Hegykőre, egy madárlessel egybekötve. A 11 órakor kezdődő programra itt lehet jelentkezni: Tislér Diána: +36/70/2298483, vagy a tislerdiana@gmail.com e-mail címen.

Délután Sarródon is megcsodálhatjuk a madarak tavaszi zsongását a Kócsagvárnál. Jelentkezni a fenti elérhetőségeken lehet erre a programra is.

Sopronban 17 órától elindul az első idei tematikus séta, a Poncichterek világa címmel. Előzetesen a Tourinform irodában szükséges jelentkezni a túra előtti nap 18 óráig, melynek díja 750 ft/fő.

Este Brains koncert kezdődik a Hangárban, 20 órától oda is érdemes benézni. Aki egy rock-retro-rozé trióval zárná a napot, annak a Koffer bárt ajánljuk a Mária szobornál, ahol DJ Jokó szolgáltatja a zenéket.

Kedden, azaz május 1-én egész nap várják a benzingőz szerelmeseit a Sopron Gokart Autós-Motoros Majálisán. Lesz sör-virsli verseny, autós szépségverseny, hi-fi hangnyomás mérés, DRIFT Taxi, és még sok minden más.

A 2004-es Európai unióhoz való csatlakozást ünneplő Európa futást is megrendezik, a kismartoni Esterházy-kastélytól a soproni Tercia Hubertusig.

Szerdán a Koraesti Hangversenybérlet utolsó előadása következik: Sinfonia concertante – Mozart művei. 18 órától a Liszt-központban.

18:30-tól a Szenvedés megközelítése kerül terítékre a Pedagógusok Művelődési Házában Dr. Pőcze István PhD. előadásában.

Csütörtökön már az anyák napjára készülve az Ügyes kezek foglalkozáson gyermekek készíthetnek ajándékokat a Széchenyi István Városi Könyvtár gyermekkönyvtárában 15:30-tól.

A The Blues Brothers Show magyar változata kerül színpadra 19 órától a Petőfi Színházban.

Este Final Csim Bum Cirkusz veszi kezdetét a Búgócsigában,  feri.rar, dj gyártelep, ezekiel veij$z és turul dj közreműködésével.

És ismét péntek: már reggel 8:30-tól részt vehetünk egy kenutúrán a Fertőn, jelentkezni és érdeklődni a +36-30/9866-488-as telefonszámon lehet, vagy e-mail-ben: na-tura@na-tura.hu.

18 óráról a Rock Hősei lépnek színpadra a GYIK-ban: Pair O’Dice, Magor, Pokolgép és Road – egy estén. Jegyek elővételben a Hoffer Hangszerben, a Deák Étteremben és a Sop-Vill szaküzletben is váltható.

18:30-tól a Kakas Bonbon ágfalvi lakásétterme ad otthont egy újabb ínycsiklandó estének: 18:30-tól bor, csokoládé és kecske sajtok kerülnek terítékre a Kaba Farmról. Érdeklődni lehet: 70-608-2013, vagy a Torna utca 22. szám alatti üzletben, nyitvatartási időben.

18 órától ismét a Random előadással érkezik az IttésMost Társulat a Búgócsigába.

A Hangárban 20 órától a Fran Palermo koncertezik, de itt vendégeskedik a Rock Band For Old Men is.

A Búgócsiga Zaporozsec koncerttel készül  22 órától.

 

 • Fél napos öröméneklés a belvárosban

  Új oldaláról mutatja meg a kóruskultúrát a Soproni Kórusünnep.

 • Megkezdődött az ESTÖRI Summer University

  Július 1-től indul és július 6-ig tart az ESTÖRI Kreatív Történelmi Versenyhez kapcsolódó Esterházy Summer University.

 • Becsület - fotókiállítás

  Hainer István már a 4. fotókiállításával jelentkezik a VOLT Fesztiválon.

 • Az Eszterháza Központ a VOLT-on

  A Civil Zónában megismerkedhetnek a fesztiválozók a Fertő-táj négy emblematikus örökséghelyszínével.

 • SopronDrum - Világsztárok ritmusában a város

  Az általunk ígért kulturális paradigmaváltás alapvető részeként hívtuk életre a SopronDrumot, amely minőségében egyértelműen világszínvonalú volt és európai kitekintéssel bírt. Szélesítettük a kínálati palettát és újabb támpillérrel erősítettük meg a város turisztikai kínálatát. Talán nem túlzó, ha meghatározó lépésnek tartom a jövő szempontjából ennek a fesztiválnak a létrejöttét – mondta Pataki András, rendezvényt szervező a […]

MIT SZÓLSZ HOZZÁ?

Tervez nyaralást idén?

Szavazás állása

Várjon ... Várjon ...
ÉLETKÉPEK
este1
loading