Minden ami Sopron

2018. 09. 23. vasárnap

Tekla

SOPRON
Borult
EURO
0

Kultúra

Programajánlatok május elejére

Hosszú hétvégével indul a hét, de utána is lesz bőven program.

Kezdjük a hosszú hétvégével. Szép idő várható, érdemes tehát kihasználni és ellátogatni különböző programokra.

Már vasárnaptól látogatható a Városi Majális a kempingben. Ebben a cikkünkben megtalálható a majális minden programja.

Hétfőn egy kis lovaskocsikázásra invitálnak minket Hegykőre, egy madárlessel egybekötve. A 11 órakor kezdődő programra itt lehet jelentkezni: Tislér Diána: +36/70/2298483, vagy a tislerdiana@gmail.com e-mail címen.

Délután Sarródon is megcsodálhatjuk a madarak tavaszi zsongását a Kócsagvárnál. Jelentkezni a fenti elérhetőségeken lehet erre a programra is.

Sopronban 17 órától elindul az első idei tematikus séta, a Poncichterek világa címmel. Előzetesen a Tourinform irodában szükséges jelentkezni a túra előtti nap 18 óráig, melynek díja 750 ft/fő.

Este Brains koncert kezdődik a Hangárban, 20 órától oda is érdemes benézni. Aki egy rock-retro-rozé trióval zárná a napot, annak a Koffer bárt ajánljuk a Mária szobornál, ahol DJ Jokó szolgáltatja a zenéket.

Kedden, azaz május 1-én egész nap várják a benzingőz szerelmeseit a Sopron Gokart Autós-Motoros Majálisán. Lesz sör-virsli verseny, autós szépségverseny, hi-fi hangnyomás mérés, DRIFT Taxi, és még sok minden más.

A 2004-es Európai unióhoz való csatlakozást ünneplő Európa futást is megrendezik, a kismartoni Esterházy-kastélytól a soproni Tercia Hubertusig.

Szerdán a Koraesti Hangversenybérlet utolsó előadása következik: Sinfonia concertante – Mozart művei. 18 órától a Liszt-központban.

18:30-tól a Szenvedés megközelítése kerül terítékre a Pedagógusok Művelődési Házában Dr. Pőcze István PhD. előadásában.

Csütörtökön már az anyák napjára készülve az Ügyes kezek foglalkozáson gyermekek készíthetnek ajándékokat a Széchenyi István Városi Könyvtár gyermekkönyvtárában 15:30-tól.

A The Blues Brothers Show magyar változata kerül színpadra 19 órától a Petőfi Színházban.

Este Final Csim Bum Cirkusz veszi kezdetét a Búgócsigában,  feri.rar, dj gyártelep, ezekiel veij$z és turul dj közreműködésével.

És ismét péntek: már reggel 8:30-tól részt vehetünk egy kenutúrán a Fertőn, jelentkezni és érdeklődni a +36-30/9866-488-as telefonszámon lehet, vagy e-mail-ben: na-tura@na-tura.hu.

18 óráról a Rock Hősei lépnek színpadra a GYIK-ban: Pair O’Dice, Magor, Pokolgép és Road – egy estén. Jegyek elővételben a Hoffer Hangszerben, a Deák Étteremben és a Sop-Vill szaküzletben is váltható.

18:30-tól a Kakas Bonbon ágfalvi lakásétterme ad otthont egy újabb ínycsiklandó estének: 18:30-tól bor, csokoládé és kecske sajtok kerülnek terítékre a Kaba Farmról. Érdeklődni lehet: 70-608-2013, vagy a Torna utca 22. szám alatti üzletben, nyitvatartási időben.

18 órától ismét a Random előadással érkezik az IttésMost Társulat a Búgócsigába.

A Hangárban 20 órától a Fran Palermo koncertezik, de itt vendégeskedik a Rock Band For Old Men is.

A Búgócsiga Zaporozsec koncerttel készül  22 órától.

 

 • Micsoda új dallal turnézza végig az őszt az Elefánt?

  Augusztusban vonult a zenekar alkotótáborba, hogy megírja a jövő évre tervezett új lemez első dalát, amely a Micsoda címet kapta – ezt is el fogják játszani október 5-én Sopronban a Búgócsiga Akusztik Gardenben, 21:30 – tól.

 • KultTereK - „Összművészeti térélmény” a soproni belvárosban

  „Óriási élmény volt az egész délután. Ennyi ember régen volt az utcákon „kulturálódni”. IGAZI KULTURÁLIS FORRADALOM volt ma Sopronban. Gratulálok. Még, még, még, ennyi nem elég…” Többek között ilyen bejegyzéseket kaptak a szervezők tavaly a KultKapuK után. Idén a soproni belváros tereit töltik meg különleges kulturális csemegékkel 2018. szeptember 29-én szombat délután. 

 • Kötelező programok a szombati „Kötelező” családi napon!

  A Liszt Központ első őszi családi napja – az iskolakezdés utáni hetek szellemében Kötelező program lehet. Persze mindezt kötetlenül: a pincétől a padlásig itt minden a kötélről, a madzagról, a zsinegről vagy éppen a csomóról szól majd. Két különleges látványosság is székhez kötözheti a látogatókat.

 • Nyereményjáték friss házasoknak!

  Fertődön tartottátok az esküvői fotózást? Akkor játékra fel!

 • HA UNOD A BANÁNT! - BuSho Nemzetközi Rövidfilm Fesztivál Sopronban

  14. Budapest Short Nemzetközi Rövidfilm Fesztivál szeptember 5. és 8. között vidéken egyedül Sopronban. Fikciós, animációs és kísérleti rövidfilmek a nagyvilágból.

MIT SZÓLSZ HOZZÁ?

Tervez nyaralást idén?

Szavazás állása

Várjon ... Várjon ...
ÉLETKÉPEK
este8
loading