Minden ami Sopron

2022. 08. 13. szombat

Ipoly

SOPRON
Borult

Kultúra

Pozitív üzenettel érkezett meg Inverz Paranoid második dala

A Mániánk című dal a felelősségteljes, szerethető életet próbálja népszerűsíteni. Tegyünk magunkért!

Mániánk címmel egy pozitív üzenetet sugárzó dalt adott ki Jé Róbert, az Inverz Paranoid projekt előadója, a zeneszerző, szövegíró egy személyben.

A dal arról beszél, hogy igyekezzünk úgy élni, ahogy szeretnénk, és ne külső erők mozgassanak minket, hanem a saját benső hangunk – meséli Róbert. Azt üzeni, hogy ha teszel magadért, annak lesz is eredménye, és, hogy mi vesz körül minket, az csak rajtunk múlik. A klip ötlete is ehhez kapcsolódva született meg. Ahogy a szöveg próbál egy felelősségteljes, szerethető életre fókuszálni, úgy kerül a klipben szimbolikusan egy szívbe az élet, a tisztaság, a hit.A szereplők pedig mindazokat testesítik meg, akikben ott van a szépség, de szükségük van valamilyen segítő tettre (egy szó, egy tett, vagy egy élettel teli szív), hogy rájöjjenek, mennyi minden vár rájuk az életben, hogy reményt és erőt kapjanak ezáltal. A felvételeket és a vágást Gazsovics Krisztián készítette. Ez az Inverz Paranoid néven futó soproni projekt soron következő második videoklipje.

ipm

 

Igyekeztünk eseménydús, fordulatos történetet összehozni, aminek van eleje, és vége, ami szól valamiről és átadja a dal üzenetét. Ezt úgy tűnik sikerült megvalósítani, és a dal készen áll, hogy megismerjék. További klipek is futószalagon vannak, illetve azok tervei, előkészítése. A következő év az új dalokról szól majd, hasonló mondanivalóval, egyértelmű üzenettel.

Sok zenei stílus felütötte a fejét Sopron városában is, de ezzel az irányvonallal a közelben még nem találkoztam, és fontosnak tartom Soproniként, hogy legyen egy ilyen módon kifejezésre juttatott zenei, szövegbeli világ is, amivel az emberek találkozhatnak. Nem szeretnék túl sablonos lenni, de túl elvont sem. Valami köztes úton állok, úgy érzem, ahol még őszintén én is ott tudok lenni, de mások számára is emészthetővé tud válni, amit csinálok.

 • Startol a VOLT

  „Mindenütt jó, de legjobb Sopron” – két évig ez a szlogen csak az emlékeinkben élt, de most újraéled, amint a soproni Lővérek is benépesül a fesztiválozókkal és a Telekom VOLT Fesztivál vibrálásával. Indul a VOLT.

 • Megabuli és fekete alsónadrág

  Van aki alsónadrágot, van aki Pokemon kártyát kért az idei Telekom VOLT fesztivál nagy sztárjai közül, a Muse pedig egy megaprodukciót szállít a Lővérekbe.

 • Pünkövesd, színes programokkal

  Június 4-6. között kerül megrendezésre a sopronkövesdi PÜNKÜVESD, amelynek idén része a III. Kövesdek Találkozója és az Elszármazottak Találkozója is.

 • Egy hónap és itt a VOLT

  Egy hónap van már csak hátra és a fesztiválozó közönség a soproni Lővérek felé indul, ahol a hosszúnak tűnő két év szünet után ismét startol a Telekom VOLT Fesztivál világsztárokkal és a hazai zenei élet krémjével.

 • Eszterháza: Idővonzatok újabb exkluzív hétvégéje BOLDI és Incze Mózes művészekkel

  A mai magyar kortárs művészet két fiatal művészegyénisége – BOLDI szobrászművész és Incze Mózes festőművész – személyesen vezeti végig közös tárlatán az érdeklődőket a fertődi Esterházy-kastély Idővonzatok – Modulated time kiállításon a fertődi Esterházy-kastély nyugati szárnyában.

MIT SZÓLSZ HOZZÁ?

Ön szokott heti rendszerességgel futni?

Szavazás állása

Várjon ... Várjon ...
loading