Minden ami Sopron

2019. 08. 21. szerda

Sámuel

SOPRON
Borult
EURO
0

Kultúra

Pixel & ecset

Pixel és ecset címmel nyílt kiállítás Pölcz Klaudia fotós, és Nagy Zsuzsanna akvarellfestő műveiből. Érdemes megtekinteni!

Péntek délután teljesen megtelt a Museum Café, ahol rendhagyó közös kiállítást nyitott meg a két alkotó Szénási Ferenc karikaturista közreműködésében. A hölgyek meséltek az ötlet felvetésétől a megvalósításig minden lépésről. Zsuzsanna kereste fel Klaudiát, hogy szeretné lefesteni a képeit, aminek ő nagyon örült. Elmondása szerint ha ő festene, az olyan lenne, mint egy óvodás műve, így ámulva nézte Zsuzsa alkotásait. Bár más-más technikákkal dolgoznak, mégis hasonlóan látják a világot, és azt, ami szerintük megörökítésre érdemes belőle. Ezért merült fel a közös kiállítás gondolata Klaudiában és Zsuzsában.

DSC_4164

Kellemes beszélgetések és ötletelések eredménye ez a kiállítás. Nagyon sok hasonló vonásunk van. Ha Zsuzsa tudna fotózni, olyan fényképeket készítene mint én. Ha én tudnék festeni, olyan képeket festenék, mint amilyeneket ő. Kölcsönösen inspiráljuk egymást. – mondta Pölcz Klaudia, akinek fotóit már több alkalommal láthatta kiállításokon a soproni közönség.

DSC_4146

Nagy Zsuzsanna öt éve fest akvarelleket, Tranta Júlia festőiskolájában sajátította el az alapokat. Korábban a Liszt-központban, a Torony galériában, Fertőhomokon és már a Museum Cafe-ban is szerepelt csoportos vagy egyéni kiállításokon. Klaudiához hasonlóan, leginkább a természet, a növények és Sopron inspirálja: az öreg épületek, szűk utcák, a város hangulatos terei.

DSC_4203

Mindig is szerettem volna valami maradandót alkotni, de csak felnőtt fejjel jelentkeztem a festőiskolába. Nem bántam meg, a képeimben nem csak én, hanem talán mások is örömüket lelik. A visszajelzések is abban erősítenek meg, hogy jó úton haladok. – mondta Zsuzsanna, aki három évvel ezelőtt kereste meg Klaudiát azzal, hogy megfestheti-e néhány fényképét. A fotós azonnal beleegyezett, innen az ismeretség.

A kiállításon összesen 18 kép, 9 fotó és 9 festmény szerepel. Az akotások május végéig láthatók a Museum Cafe-ban.

Meghívó_1

 

DSC_4177

 

DSC_4204

Fotók: Gazsovics Krisztián

 

MIT SZÓLSZ HOZZÁ?

Tervez nyaralást?

Szavazás állása

Várjon ... Várjon ...
ÉLETKÉPEK
storno_utcabol
loading