Minden ami Sopron

2022. 11. 28. hétfő

Stefánia

SOPRON
Borult

Kultúra

Piknik 30 koncert a fertődi Esterházy-kastélyban

A Páneurópai Piknik és határáttörés 30. évfordulója tiszteletére az MH Légierő Zenekar Veszprém nagy sikerű szabadtéri koncertet adott a fertődi Esterházy-kastély parkjában.

piknik30_eszterhaza01

A nyáron is nagyon sűrű programjuk ellenére a Páneurópai Piknik történelmi jelentősége iránti tiszteletből is örömmel vállalta a fertődi fellépést az MH Légierő Zenekar Veszprém, amely egyébként fellépője az európai övezetben az összes amerikai parancsnokváltásnál, a nemzeti ünnepeken, a NATO medálparádékon tartott ünnepségeknek is.

A fertődi Esterházy-kastély parkjában a Piknik 30 koncert előtt dr. Magas László, az 1989. augusztus 19-ei Páneurópai Piknik szervezője, a Páneurópai Piknik ’89 Alapítvány elnöke szólt a történelmi eseményről.

piknik30_eszterhaza05

A légierőzenekar műsora első felében a jubileumhoz és egyben a közelgő államalapítás, Szent István ünnephez is méltó módon nemzeti és emelkedett egyházi zenei művek csendültek fel. Ezt követően népszerű big band számoknak tapsolhatott a közönség, amelynek soraiban Hende Csaba, az Országgyűlés törvényalkotásért felelős alelnöke, Firtl Mátyás, Sopron és térsége korábbi országgyűlési képviselője, Bognár Zoltán, Fertőd polgármestere és több, a Piknik 30 soproni eseménysorozatára érkezett küldöttség tagja is helyet foglalt.

Katona János alezredes karnagy elismeréssel szólt arról a bátorságról, amelyet a piknik korabeli szervezői tanúsítottak, amellyel igaz hazafi módjára cselekedtek a nemzet és a haza javára és Európa egésze javára is. • Startol a VOLT

  „Mindenütt jó, de legjobb Sopron” – két évig ez a szlogen csak az emlékeinkben élt, de most újraéled, amint a soproni Lővérek is benépesül a fesztiválozókkal és a Telekom VOLT Fesztivál vibrálásával. Indul a VOLT.

 • Megabuli és fekete alsónadrág

  Van aki alsónadrágot, van aki Pokemon kártyát kért az idei Telekom VOLT fesztivál nagy sztárjai közül, a Muse pedig egy megaprodukciót szállít a Lővérekbe.

 • Pünkövesd, színes programokkal

  Június 4-6. között kerül megrendezésre a sopronkövesdi PÜNKÜVESD, amelynek idén része a III. Kövesdek Találkozója és az Elszármazottak Találkozója is.

 • Egy hónap és itt a VOLT

  Egy hónap van már csak hátra és a fesztiválozó közönség a soproni Lővérek felé indul, ahol a hosszúnak tűnő két év szünet után ismét startol a Telekom VOLT Fesztivál világsztárokkal és a hazai zenei élet krémjével.

 • Eszterháza: Idővonzatok újabb exkluzív hétvégéje BOLDI és Incze Mózes művészekkel

  A mai magyar kortárs művészet két fiatal művészegyénisége – BOLDI szobrászművész és Incze Mózes festőművész – személyesen vezeti végig közös tárlatán az érdeklődőket a fertődi Esterházy-kastély Idővonzatok – Modulated time kiállításon a fertődi Esterházy-kastély nyugati szárnyában.

MIT SZÓLSZ HOZZÁ?

Ön szokott heti rendszerességgel futni?

Szavazás állása

Várjon ... Várjon ...
loading