Minden ami Sopron

2021. 09. 19. vasárnap

Vilhelmina

SOPRON
Borult

Kultúra

Nyitott Porták Napja

Július 17-én, szombaton mindenki számára szabadon látogathatók az Alpokalja – Fertő Táj Vidék Minősége Védjegyes hálózat tagjainak üzemei és portái.

terkep

Az egész napos programot kerékpáros és lovaskocsis túra is színesíti.

“Járd körbe… Csodáld meg… Kóstolj bele…” – ezzel a szlogennel hív és vár minden érdeklődőt az Alpokalja-Fertő Táj Nyitott Porták Napja. A nap folyamán az érdeklődők egyénileg vagy vezetett túrákon bepillantást nyerhetnek a térség tíz településén található védjegyes, kézműves termelők üzemeibe és manufaktúráiba. A legtöbb helyen nem csupán nézelődni lehet, hanem minőségi termékeket is kóstolhatnak a látogatók, kézműves termékeket készíthetnek, verseket, koncerteket hallgathatnak, családi programokon vehetnek részt.

A program során lesznek vezetett portatúráink is, amelyeket kerékpárral vagy lovaskocsikázással ajánlunk a vendégeink figyelmébe – mondta el Szakály Szabolcs. Az Alpokalja – Fertő-táj Vidékfejlesztési Egyesület szakmai vezetője hozzátette: a kerékpártúrákat Szigethi Balázs vezeti (indulás délelőtt 10 órakor Sopronkövesdről és 14 órakor Hegykőről), a lovaskocsis túrákat pedig Tislér Diána biztosítja (indulás 14 órakor Hegykőről).

Nyitott porta kép

A Nyitott porták között megtalálható lesz az 1 Csepp Pálinka üzeme, a Kemencés csárda, a Rozália Vendégház, a Harkai Kincsesház, Sáros Viktor szőlőskertje, Som Emi kecskefarmja, a Franciska major, a Szentkői Sörház, a Horváth Ház Panzió boros pincéje, Völgyi János festőművész „verses kertje”, a Madárlátta Vendégház és az Erhardt pékség mozgó pékautójával is lehet találkozni.

Szakály Szabolcs kiemelte, hogy a porták ingyenesen látogathatók, de a programok egy része regisztrációhoz kötött vagy térítés ellenében lehet rajtuk részt venni. Minden további információ megtalálható a vidékfejlesztési egyesület honlapján és közösségi oldalán.

http://www.alpokalja-fertotaj.hu/hirek/489-nyitott_portak_napja__es_nyitott_porta_turak-2021._07.17._szombat.html

https://www.facebook.com/videkminosegealpokaljafertotaj

MIT SZÓLSZ HOZZÁ?

Hogy alakul 2021-ben a világjárvány?

Szavazás állása

Várjon ... Várjon ...
loading