Minden ami Sopron

2022. 11. 28. hétfő

Stefánia

SOPRON
Borult

Kultúra

Nyitott Porták Napja

Július 17-én, szombaton mindenki számára szabadon látogathatók az Alpokalja – Fertő Táj Vidék Minősége Védjegyes hálózat tagjainak üzemei és portái.

terkep

Az egész napos programot kerékpáros és lovaskocsis túra is színesíti.

“Járd körbe… Csodáld meg… Kóstolj bele…” – ezzel a szlogennel hív és vár minden érdeklődőt az Alpokalja-Fertő Táj Nyitott Porták Napja. A nap folyamán az érdeklődők egyénileg vagy vezetett túrákon bepillantást nyerhetnek a térség tíz településén található védjegyes, kézműves termelők üzemeibe és manufaktúráiba. A legtöbb helyen nem csupán nézelődni lehet, hanem minőségi termékeket is kóstolhatnak a látogatók, kézműves termékeket készíthetnek, verseket, koncerteket hallgathatnak, családi programokon vehetnek részt.

A program során lesznek vezetett portatúráink is, amelyeket kerékpárral vagy lovaskocsikázással ajánlunk a vendégeink figyelmébe – mondta el Szakály Szabolcs. Az Alpokalja – Fertő-táj Vidékfejlesztési Egyesület szakmai vezetője hozzátette: a kerékpártúrákat Szigethi Balázs vezeti (indulás délelőtt 10 órakor Sopronkövesdről és 14 órakor Hegykőről), a lovaskocsis túrákat pedig Tislér Diána biztosítja (indulás 14 órakor Hegykőről).

Nyitott porta kép

A Nyitott porták között megtalálható lesz az 1 Csepp Pálinka üzeme, a Kemencés csárda, a Rozália Vendégház, a Harkai Kincsesház, Sáros Viktor szőlőskertje, Som Emi kecskefarmja, a Franciska major, a Szentkői Sörház, a Horváth Ház Panzió boros pincéje, Völgyi János festőművész „verses kertje”, a Madárlátta Vendégház és az Erhardt pékség mozgó pékautójával is lehet találkozni.

Szakály Szabolcs kiemelte, hogy a porták ingyenesen látogathatók, de a programok egy része regisztrációhoz kötött vagy térítés ellenében lehet rajtuk részt venni. Minden további információ megtalálható a vidékfejlesztési egyesület honlapján és közösségi oldalán.

http://www.alpokalja-fertotaj.hu/hirek/489-nyitott_portak_napja__es_nyitott_porta_turak-2021._07.17._szombat.html

https://www.facebook.com/videkminosegealpokaljafertotaj

 • Startol a VOLT

  „Mindenütt jó, de legjobb Sopron” – két évig ez a szlogen csak az emlékeinkben élt, de most újraéled, amint a soproni Lővérek is benépesül a fesztiválozókkal és a Telekom VOLT Fesztivál vibrálásával. Indul a VOLT.

 • Megabuli és fekete alsónadrág

  Van aki alsónadrágot, van aki Pokemon kártyát kért az idei Telekom VOLT fesztivál nagy sztárjai közül, a Muse pedig egy megaprodukciót szállít a Lővérekbe.

 • Pünkövesd, színes programokkal

  Június 4-6. között kerül megrendezésre a sopronkövesdi PÜNKÜVESD, amelynek idén része a III. Kövesdek Találkozója és az Elszármazottak Találkozója is.

 • Egy hónap és itt a VOLT

  Egy hónap van már csak hátra és a fesztiválozó közönség a soproni Lővérek felé indul, ahol a hosszúnak tűnő két év szünet után ismét startol a Telekom VOLT Fesztivál világsztárokkal és a hazai zenei élet krémjével.

 • Eszterháza: Idővonzatok újabb exkluzív hétvégéje BOLDI és Incze Mózes művészekkel

  A mai magyar kortárs művészet két fiatal művészegyénisége – BOLDI szobrászművész és Incze Mózes festőművész – személyesen vezeti végig közös tárlatán az érdeklődőket a fertődi Esterházy-kastély Idővonzatok – Modulated time kiállításon a fertődi Esterházy-kastély nyugati szárnyában.

MIT SZÓLSZ HOZZÁ?

Ön szokott heti rendszerességgel futni?

Szavazás állása

Várjon ... Várjon ...
loading