Minden ami Sopron

2018. 07. 15. vasárnap

Henrik

SOPRON
Borult
EURO
0

Kultúra

Nyári mozi indul a Bányászati Múzeum udvarában

 A Liza, a rókatündér című magyar film nyitja a filmvetítések sorát augusztus 5-én 21 órakor.

Az igaz szerelem kereséséről szól Ujj Mészáros Károly romantikus vígjátéka, a Liza, a rókatündér. A fekete humorú mégis kedves történet a japán mitológiára épül, főszerepét Balsai Mónika alakítja. Az alkotás az első hat héten több mint 74 000 nézőt vonzott Magyarországon, és díjakat nyert a portugál Fantasporto, a holland Imagine és a belga nemzetközi fantasy (BIFFF) filmfesztiválon is.

A rókatündérrel induló soproni programsorozat szeptember végéig tart, a szervezők tervei szerint kéthetente lesz filmvetítés a Bányászati Múzeum udvarában. A felhozatalban nem csak magyar, hanem külföldi alkotások is szerepelnek majd.

Olyan filmek kerülnek a kalapba, amelyek valamilyen szempontból különlegesek, például a rendezés, a képi világ, a filmzene, a sztori vagy akár a színészi játék miatt. A kiválasztott filmeket hármas csokrokba fűzzük, az elsőbe azok kerültek, amik a párkeresés témájával, a párkapcsolatok nehézségeivel és szépségeivel foglalkoznak. – mesélték a programsorozatról az Elektro bioszkóp nevű szervezőcsapat tagjai, Farkas Dániel és Cser Dániel. A Központi Bányászati Múzeum udvarát kiváló helyszínnek tartják:
Minden feltétel adott: hangulatos, csendes és zárt, valamint a szelídebb nyári eső elől is el lehet bújni az árkádok alá, ahol szintén megoldható a vetítés. Mindezek mellett Bircher Erzsébet igazgató asszony a kezdetektől támogatta az ötletünket, lelkes együttműködő partnerünk minden kérdésben.

További információ, elővételes jegyvásárlási lehetőség a programsorozat Facebook oldalán található.

 • Fél napos öröméneklés a belvárosban

  Új oldaláról mutatja meg a kóruskultúrát a Soproni Kórusünnep.

 • Megkezdődött az ESTÖRI Summer University

  Július 1-től indul és július 6-ig tart az ESTÖRI Kreatív Történelmi Versenyhez kapcsolódó Esterházy Summer University.

 • Becsület - fotókiállítás

  Hainer István már a 4. fotókiállításával jelentkezik a VOLT Fesztiválon.

 • Az Eszterháza Központ a VOLT-on

  A Civil Zónában megismerkedhetnek a fesztiválozók a Fertő-táj négy emblematikus örökséghelyszínével.

 • SopronDrum - Világsztárok ritmusában a város

  Az általunk ígért kulturális paradigmaváltás alapvető részeként hívtuk életre a SopronDrumot, amely minőségében egyértelműen világszínvonalú volt és európai kitekintéssel bírt. Szélesítettük a kínálati palettát és újabb támpillérrel erősítettük meg a város turisztikai kínálatát. Talán nem túlzó, ha meghatározó lépésnek tartom a jövő szempontjából ennek a fesztiválnak a létrejöttét – mondta Pataki András, rendezvényt szervező a […]

MIT SZÓLSZ HOZZÁ?

Tervez nyaralást idén?

Szavazás állása

Várjon ... Várjon ...
ÉLETKÉPEK
varoshaza
loading