Minden ami Sopron

2018. 12. 13. csütörtök

Luca

SOPRON
Borult
EURO
0

Közélet

November közepén se maradjunk a négy fal között

Színház, koncertek, játékok, előadások – vegyes hét áll előttünk!

programelvalaszto_aktualis

Dús hétfővel indul november közepe. A Soproni Petőfi Színházban a marosvásárhelyi Maros Művészegyüttes előadásában láthatjuk a János Vitézt 14:30 és 17 órás kezdéssel. A Ligneumban 18:30-tól a Magyar nyelv napjára emlékeznek Orbán Júlia versmondóval és Rajnai Gábor lantművésszel. A GYIK Rendezvényházban Dr. Almási Kitti tart előadást az Elengedés, újrakezdés témakörben, 19 órától. Az estét a Museum Caféban is zárhatjuk, ahol fél 8-tól Quizzone Kupa 11. rész következik.

Aki szereti az izgalmakat és a fejtörést, látogasson el november 19-ig a Crazy Garage szabadulószobába, ahol egy új, katonai szobát is kipróbálhatunk. A feladat: hatástalaníts egy bombát 60 perc alatt!

A Nyugdíjas Egyetem keddi előadásán Dr. Hadarics Tibor állatorvos, zoológus c. egyetemi docens hozza el az érdeklődőknek Kelet-Ausztrália világát. Kezdés 15:30-kor a GYIK Rendezvényházban.
“Mit (t)ehetek cukorbetegség ellen?” Kiderül a Soproni TIT által szervezett előadáson kedden 17 órától a Roth iskola dísztermében.
Játékos kikapcsolódást nyújt a Búgócsiga kedd estére, a Játékláz játékbolt települ ki ismét a Csengery utcai szórakozóhelyre.
A nem rég megnyílt Koffer bor & bár pedig 19 órától Herold Ádám vezetésével tart borkóstolót.

Meddig lehet eljutni a Burgstallról? Mrenka Attila régész előadásán a 2600 évvel ezelőtt élt ős-pannon népcsoportról is hallhatunk szerdán 17 órától a Pedagógusok Művelődési Házában.
Szerdán 19 órakor Soma lép színpadra a GYIK Rendezvényházban, Új egyensúly című előadásán a férfi-nő viszonyában bekövetkező fordulópontról beszél.
A Finalcat Rövidfilm Klub is készül a hét közepére, a Búgócsigában 20 órától két blokkban kapjuk a kisfilmeket.

Csütörtökön ismét a XXI. századi gyermekek életéről, sajátosságairól hallhatunk a Pedagógusok Művelődési házában 18 órától. 19 órakor a Liszt-központban Henrik Ibsen – Ha mi holtak feltámadunk című drámáját tekintheti meg, aki eddig lemaradt róla.
21 órától a Búgócsigában lemezbemutató koncert jön: Antonia Vai: Ritual.

Pénteken születésnapját ünnepli a soproni Tercia Hubertus étterem, 18 órától a Corvinus Band zenekarral.
A Solo étteremben 18:30-tól a III. TasteVinOpen következik a borok szerelmeseinek.
Fertődön a Kulturális Központban a Mágnás Miska operettet nézhetjük meg 19 órától.
A Hangárban 21 órától a Quimby lép színpadra, a Búgócsigában pedig a

bemutatja: Hendrix 75, 21:30-tól.

programelvalaszto_kiallitas

Gerhard Cervenka jubileumi festménykiállítása a Várkerület Galériában november 23-ig látogatható.

Egy Munkácsy-díjas festőművész, Krajcsovics Éva “Csak papír…” című tárlata a Fabricius Galériában tekinthető meg egészen december 31-ig.

Almássy László – Az Afrika-kutató életét képekben állítják ki a Liszt-központban. A fotókat november 29-ig lehet látogatni.

Beretzky Sarolta: “Érzések” című fotó és festménykiállítása a Ligneumban látható november 16-tól december 12-ig.

Nagy László faszobrász életmű-kiállítása egészen november 30-ig látogatható a nagycenki Széchenyi István emlékmúzeumban.

 

 

programelvalaszto_egyeb

Kiemelten támogatjuk a szabadtéri programokat. A soproniseta.hu csapata minden napra készül gyalogos vagy kerékpáros túrával a városban és a környéken. Érdemes körbenézni – először a weboldalukon, majd a városban! A Fertő-Hanság Nemzeti Parkban számos túra, hajózási lehetőség vagy épp kenuzás várja az érdeklődőket. Részletek és jelentkezés ezen a telefonszámon lehetséges: 06 99 537 620. A Lövérekben sok túra-útvonal, futópálya, edzőpálya, edzőpark várja a mozgásra vágyókat, de természetesen zárt edzőtermek is akadnak bőven városunkban. A Petőfi Színház műsorában biztosan talál magának mindenki érdekes előadást, érdemes böngészni a színház oldalát! Aki a kisebb, interaktívabb műsorokat szereti, annak ajánljuk a Civitas Pinceszínházat, melynek műsorairól itt tájékozódhat. Sopronban két mozi is működik, rosszabb időben ideális a belvárosi Elit mozi, vagy a Plázában a Cinema City. Egy kellemes kávézás, sörözés, borozás a belvárosban jó kikapcsolódás lehet. Találunk még a városban szabadulószobátGokart pályát is, érdemes jól körbenézni!

Kellemes kikapcsolódást!MIT SZÓLSZ HOZZÁ?

Hogy tölti a Karácsonyt?

Szavazás állása

Várjon ... Várjon ...
ÉLETKÉPEK
4fok
loading