Minden ami Sopron

2018. 06. 20. szerda

Rafael

SOPRON
Borult
EURO
0

Közélet

Nagyon sok program jön

Tényleg mindenkinek javasoljuk, hogy böngéssze át a programkínálatunkat, mert nagyon vegyes hét jön!

programelvalaszto_aktualis

Kezdjük az elején! Akinek nem elég izgalmas a hétfője, látogasson el a Soproni Polgári Lövész Egyesülethez, és próbálja ki magát fegyverrel a kezében, képzett lövészmesterek segítségével. A pontos cím: Balfi utca 158., délután 17 órától várják az érdeklődőket. 19 órás kezdéssel pedig 35. alkalommal nyitja ki kérdéstárát a Quizzone játék a Museum Caféban.

Kedd: a GYIK Rendezvényházban a Kozmutza Megyei Művészeti Bemutatóját láthatjuk egész nap, a belépés ingyenes. Közben ugyanitt 15:30-tól Zalavári József lesz a Nyugdíjas Egyetem vendége, aki a tervezés kultúrájába ad betekintést. A Városi Könyvtárban Jávorszky Edit főiskolai docens olvasmányélményeit hallgathatjuk könyvekről, kultúrákról – mindez 17 órától. Aki szereti a társasjátékokat (rossz ember nem lehet), látogasson el a Búgócsigába, ahol akár új játékokat is kipróbálhat egy kellemes kedd délután-esti időszakban. Aki inkább bulizna, annak a Kégli-kertet ajánljuk, ahol este 8-tól Dj Seat The Belt zenél majd.

Szerdán ismét Barlangoló a Fertőrákosi Kőfejtőben: 11 és 15 órás indulással magyar nyelvű tárlatvezetés közben ismerhetjük meg a témaparkot. Délután fél 4-kor ingyenes belvárosi sétára is invitálják az érdeklődőket, melynek találkozópontja a Tűztorony lábánál lesz. A 18 év felettieknek szórakoztató estéjük lehet, amennyiben ellátogatnak a GYIK Rendezvényházba, a Dumaszínház humoristái ugyanis tabutémákról rántják le a leplet a maguk csípős humorával. Az előadók: Benk Dénes, Csenki Attila és Felméri Péter, kezdés 19 órakor.

A csütörtök nyugisabbnak ígérkezik, aki épp unatkozna, tekerjen lejjebb néhány ötletért. Minden esetre a Búgócsiga tartogat egy koncertet estére: Tompos Kátya varázslatos utazásra hívogat Hrutka Róbert megzenésítésével, 21 órától.

A hétvége indításaként a Liszt-központban megnyílik a II. Soproni Nemzetközi Bonsai és Suiseki kiállítás. 16 órától megismerkedhetünk a szakrális Sopronnal egy idegenvezető segítségével. Indulás a Tourinform iroda elől a Liszt-központtól (előzetes bejelentkezés szükséges!). Különleges erdei jógára várják a kikapcsolódni, feltöltődni vágyókat a Pedagógus Forráshoz. A gyülekező 16:50-kor a Kalandpark parkolójában lesz, a részvételi díj 1000 ft. Az estét több helyen is eltölthetjük: a Solo étterem az I. Soproni Gasztropiknikkel várja a finom falatokra, finom borokra, koktélokra és zenére vágyókat 19 órától. A Civitas Pinceszínház 20 órától adja elő a Kabaréból Komédiába című műsorát. A Búgócsigában Colostar + Dj Bootsie szórakoztatja a nagyérdeműt, a Hangárban pedig ismét Hardcore Night várja a zúzós bulira ácsingózókat. Az elektronikus zene barátait pedig egy “érettségi after és friends of freedom” est várja a Central Palaceban, Strong R., Jauri és DANIEL zenei világában.

 

programelvalaszto_kiallitas

Népi Díszítők Alkotó Körének kiállítását látogathatjuk május 18-ig a Szent Imre plébánián (Révai u.1.). Nyitvatartás: Hétfő, szerda, péntek: 09:00-12:00, kedd, csütörtök: 15:00-18:00, vasárnap: Szentmisék után.

Május 12-től látogatható a Handler iskola aulájában a Szép mesterségek kezdete című kiállítás, melyen az iskola képző- és iparművészeti osztályokba járó tanulóinak alkotásait láthatjuk. Nyitva május 26-ig.

A Lábasház ad otthont május 31-ig a Barokk téma, barokk rajzok című tárlatnak. A 150 éves Soproni Múzeum tiszteletére nyitott kiállítás a múzeum festmény- és metszetanyagából válogat. Nyitva: Kedd – péntek: 10.00-14.00
Szombat-vasárnap: 10.00-18.00.

Április 18-tól május 9-ig látogatható a Ligneumban Dr. Kovács Mátyás okl. erdőmérnök, természet- és tájfestő olajfestmény-kiállítása Erdő a tájban címmel. Nyitva keddtől szombatig 10-17 óra között.

Április 20 és május 14 között tart nyitva Elekes Károly festőművész kiállítása a Petőfi téri Festőteremben. Látogatható keddtől vasárnapig 10-18 óra között.

Absztrakt Gondolatok várják a nagyérdeműt a Sopronbánfalvi Pálos Karmelita Kolostorban. Kovács Gábor Art Foundation kiállítása egészen július 23-ig megtekinthető.

 

programelvalaszto_egyeb

Most már tényleg megérkezik a jó idő, így kiemelten támogatjuk a szabadtéri programokat. A soproniseta.hu csapata minden napra készül gyalogos vagy kerékpáros túrával a városban és a környéken. Érdemes körbenézni – először a weboldalukon, majd a városban! A Lövérekben sok túra-útvonal, futópálya, edzőpálya, edzőpark várja a mozgásra vágyókat, de természetesen zárt edzőtermek is akadnak bőven városunkban. A Petőfi Színház 2016/2017-es évadában biztosan talál magának mindenki érdekes előadást, érdemes böngészni a színház oldalát! Aki a kisebb, interaktívabb műsorokat szereti, annak ajánljuk a Civitas Pinceszínházat, melynek műsorairól itt tájékozódhat. Sopronban két mozi is működik, rosszabb időben ideális a belvárosi Elit mozi, vagy a Plázában a Cinema City. Egy kellemes kávézás, sörözés, borozás a belvárosban jó kikapcsolódás lehet. Találunk még a városban szabadulószobát, Gokart pályát is, érdemes jól körbenézni!

Kellemes kikapcsolódást!

 MIT SZÓLSZ HOZZÁ?

Tervez nyaralást idén?

Szavazás állása

Várjon ... Várjon ...
ÉLETKÉPEK
este8
loading