Minden ami Sopron

2022. 01. 28. péntek

Károly,

SOPRON
Borult

Közélet

Múzeumok éjszakája Fertődön és Nagycenken is

A fertődi Esterházy-kastélyban és a nagycenki Széchenyi-kastélyban színes és érdekes programok várják minden korosztály érdeklődőit a Múzeumok Éjszakáján.

MUZEJ_2018_Fertod_0620-03-01

Fertődön a „Múzeumok éjszakája – Cziráky Margit nyomában” rendezvény keretében folytatódik a levendulaszüret a Gyógynövénykertben, lesz romantikus séta a Cziráky Margit Rózsakertben, modern dallamok csendülnek fel klasszikus formában, a kastély díszudvarában. Lesz enteriőr kiállítás, amely csak ezen az éjszakán lesz látogatható, továbbá kreatív kézműves foglalkozás is várja a látogatókat.

A Cziráky Margit Rózsakert zenei aláfestéssel és hangulatvilágítással fokozza az amúgy is rendkívüli látvány- és illatélményt.

nagycenk_muzeumok_ejszkaja_a3.indd

A nagycenki Széchenyi-kastély kiállítótermében 16 órakor fotókiállítással kezdődik a rendezvénysorozat, tematikus tárlatvezetéssel, gyermekfoglalkozással és lovas programokkal várják az érdeklődőket.

A fertődi Esterházy-kastélyban 2018. június 23-án, szombaton 16 órakor kezdődik a Múzeumok Éjszakája rendezvény. Az este nyitányaként zenei aláfestés kíséretében kitárulnak a kastély monumentális kovácsoltvas kapui és barokk köszöntő kíséretében tárul fel a látogatók előtt Eszterháza pompája.

17.00 órakor a kastély díszudvarán ad koncertet a Churchlands Wind Orchestra ausztrál diákkórus, akiknek előadásában modern dallamokat csendülnek fel klasszikus formában. A kastélymúzeum 9.00-18.00 óra között várja látogatóit, azonban 18.00 órától egy órára megpihen, a Múzeumok Éjszakája előtt.

18.00 és 22.00 óra között kicsiket és nagyokat egyaránt várnak Cziráky Margithoz és a rózsákhoz kapcsolódó kézműves foglalkozásokkal, játékos programokkal és arcfestéssel a kastély gyermekfoglalkoztatóiban.

19.00 órakor ismét megnyílnak az Esterházy-kastély múzeumának kapui, ahol Cziráky Margit és IV. Miklós hagyatékából származó tárgyakból berendezett enteriőrt csak ezen az éjszakán tekinthetnek meg vendégeink. A program során a látogatók bejárhatják a kastély négy dísztermét, bepillantást nyerhetnek Cziráky Margit és IV. Miklós Eszterházán eltöltött mindennapjaiba.

19.00-22.00 óra között a Cziráky Margit Rózsakert hosszított nyitva tartással várja vendégeit.
A Rózsakert ezen az estén – az országban egyedülálló módon – zenei aláfestéssel és hangulatvilágítással fokozza az amúgy is rendkívüli látvány- és illatélményt.

19.00-kor furulya koncertet hallhatnak az érdeklődök, 20.30-kor pedig egy fél órás romantikus vezetett séta indul a rózsakertben, Rózsák és a szerelem témakörben.

A Múzeumok éjszakája programjai 17.00 órától 500 Ft/fő áron látogathatóak, karszalag váltását követően!

A nagycenki program 16 órakor Karaffa Attila fotókiállításának megnyitójával kezdődik, 17 órától a legkisebbeknek játszóházat és gyermekfoglalkoztatót tartanak, 17.30 órától tematikus tárlatvezetések indulnak, Nemzeti kincsünk a ló elnevezéssel változatos lovasprogramok – fogathajtással, pónilovaglással, lovaskocsikázással – is várják a családokat. 19 órától lesz a Hogyan vélekedett Széchenyi István a pálinkáról című előadás a virágházban.

Részletes programok az www.eszterhaza.hu és a www.szechenyiorokseg.hu oldalakon.

A programváltozás jogát fenntartják!MIT SZÓLSZ HOZZÁ?

Hogy alakul 2021-ben a világjárvány?

Szavazás állása

Várjon ... Várjon ...
loading