Minden ami Sopron

2018. 05. 23. szerda

Dezső

SOPRON
Borult
EURO
0

Kultúra

Mozdonyba is szállhatnak pénteken a gyerekek

A Közlekedési Kultúra Napján eddig zárt helyekre is beléphetünk a GYSEV jóvoltából.

A Közlekedési Kultúra Napján, május 11-én, pénteken vasúti és közlekedésbiztonsági bemutatókkal várja az érdeklődőket a GYSEV Zrt. Sopronban.

 

A vasútállomás I-es vágányán egy vasúti személykocsi és egy mozdony fog állni. Az érdeklődők vasútbiztonsági szakemberek vezetésével felmehetnek a járművekre, megismerhetik azok működését és lehetőség lesz a mozdony vezetőállásába is bemenni. A vasúttársaság célja, hogy a biztonságos vasúti közlekedés szabályairól tájékoztatást adjon.

gysevborito

 

Az érdeklődőknek bemutatják az utastájékoztatás rendszerét, emellett lehetőség lesz felmenni az állomási irányító toronyba és az üzemirányító központba is. Az I-es vágány mellett, a régi gőzmozdony előtti területen a vasúttársaság felállít egy mini KRESZ pályát, amelyen a közúti és a vasúti közlekedés, ill. a vasúti átjárók biztonságos használatáról kaphatnak információt az érdeklődők.

 

A látogatásra május 11-én, pénteken 9.00 és 12.00 óra között van lehetőség. A GYSEV Zrt. kéri, hogy szervezett csoportok előre jelentkezzenek a sajto@gysev.hu e-mail címen. • Sopron Zenél, idén is!

  Az idei évben június 8-án kerül megrendezésre a Sopron Zenél, mely egyúttal a Soproni Ünnepi Hetek megnyitója is lesz.

 • Pünkösdi fesztivál Sopronkövesden

  Színes programokkal várják május 18-tól az érdeklődőket Sopronkövesdre.

 • SopronDrum: világsztárok érkeznek

  Európában először Sopron adhat otthont a műfaj világsztárjait felvonultató nemzetközi ütősfesztiválnak, a SopronDrumnak június 11. és 17. között. Jazzcsillagok koncerteznek a Fertőrákosi Barlangszínházban, érkezik a rajongók által “afrikai Sting”-nek hívott Richard Bona is.

 • ESTÖRI - Második helyen végzett a Széchenyi!

  Az előkelő második helyen végeztek a soproni fiatalok az „ESTÖRI” Kreatív Történelmi Verseny Döntőjén!

MIT SZÓLSZ HOZZÁ?

Milyen gyakran szokott sportolni?

Szavazás állása

Várjon ... Várjon ...
ÉLETKÉPEK
este8
loading