Minden ami Sopron

2019. 08. 26. hétfő

Izsó

SOPRON
Borult
EURO
0

Kultúra

Monumentális musical érkezik Sopronba

Az idei évadban csak a Novomatic Arénában látható vidéken a Budapesti Operettszínház újabb nagy dobása.

plakatladybudapestmas550px

2016. október 29-én, ebben az évadban vidéken csak Sopronban kerül bemutatásra a Budapesti Operettszínház újabb nagy dobása, a LADY BUDAPEST!

A musical az Operettszínház október 21-i premierjével gyakorlatilag egy időben, október 29-én kerül színpadra a Novomatic Musical Arénában, mely az 1956-os forradalomnak állít emléket egy rendkívül izgalmas történetbe ágyazva.

A világhírű író-rendező Tábori György Utazás című regényéből Kocsák Tibor és Miklós Tibor által készített darabot húsz évvel a Bakáts téren mutatták be Vikidál Gyula, Nagy Anikó, Forgács Péter, Für Anikó, Dunai Tamás, Szerednyey Béla, Galbenisz Tomasz, Szomor György és Bereczki Zoltán főszereplésével.

A nagy sikerű ősbemutató után most Somogyi Szilárd rendezésében megújulva kerül színpadra a legendás magyar musical Lady Budapest címmel. Az 56-os forradalom alatt illetve a forradalmat követő káoszban játszódó történet főhőse egy igazi lady, aki bármit megtenne, hogy kimentse szerelmét az 56-os megtorlás őrületéből. Főszereplői Veres Pál, egyetemi oktató és forradalmár, és szerelme Lady Ashton, a bátor angol hölgy. A forradalom bukása után mindkettőjüknek menekülniük kell az országból, és más, az országban ragadt külföldivel és forradalmárokkal együtt egy autóbuszos utazáson keresztül próbálják meg elérni a határt. Csakhogy Szurov őrnagynak, a határ mellett állomásozó szovjet hadtest vezetője gyanút fog – megállítja a menekülő csapatot, és időközben ő is beleszeret Lady Ashtonba. Különös macska-egér játszma alakul ki, ahol a kötelesség küzd a szerelemmel, a kegyetlenség az önfeláldozással.

Tábori György regénye egyszerre tartalmazza egy olyan ember élettapasztalatát, aki mind Magyarországon, mind külföldön megtapasztalta az életet, és egy olyan író zsenialitás feszültségkeltését, aki magával Hitchcockkal is dolgozott. A rock-musical Kocsák Tibor és Miklós Tibor műve, akik kétségtelenül világelsők a magyar történelem viharos pillanatainak színpadra vitelében, hiszen az ő érdemük a nagysikerű Abigél is. Az Utazás avagy Lady Budapest című darab a forradalom negyvenedik évfordulójára készült, és most, a Bakáts téri bemutató után húsz évvel, a hatvanadik évfordulón újra színpadra kerül, felújított formában. Archív felvételek és modern színpadtechnika segítségével Somonyi Szilárd rendezése színpadra idézi majd a forradalom hősies káoszát, és a menekülés rettenetét.

A magával ragadó történet főszerepeiben olyan neves művészeket láthatunk a színpadon, mint Janza Kata, Szabó P. Szilveszter, Földes Tamás, Szinetár Dóra, Kerényi Miklós Máté, Kocsis Dénes, Németh Attila és Peller Anna. Művészeti vezető: KERO®.

Jegyek már kaphatók online, augusztus 31-én, szerdán 8.30 órától a helyszínen, a NOVOMATIC MUSICAL Arénában (Lackner K. u. 48., hétköznap 8.30-15.30), az ismert jegypénztárakban, és az Interticket országos hálózatában is.

MIT SZÓLSZ HOZZÁ?

Tervez nyaralást?

Szavazás állása

Várjon ... Várjon ...
ÉLETKÉPEK
este8
loading