Minden ami Sopron

2023. 03. 24. péntek

Emőke

SOPRON
Borult

Közélet

Mobilapplikáción a Sopron Régió

Ma délelőtt tartotta sajtótájékoztatóját a Sopron Régió Turisztikai Központ Nonprofit Kft.

Héjj Boglárka ismerteti a fejlesztéseket

Héjj Boglárka ismerteti a fejlesztéseket

A TDM szervezet nevében Héjj Boglárka a szervezet ügyvezetője ismertette az elmúlt másfél évben megvalósult fejlesztéseket:

– Kialakult a Sopron Régió új arculata, szlogenje és logója

– Teljesen megújult a régió turisztikai weboldala, amely immáron 3 nyelven elérhető. Az oldalhoz kapcsolódóan elkészült a régió hivatalos mobilapplikációja is.  A programnaptár naprakész információkkal szolgál mindenki számára, amely az Év honlapja versenyen turizmus kategóriában különdíjat kapott.

– Elindult több nagy érdeklődéssel bíró garantált program.

– Érintőképernyős kültéri terminálok elhelyezésével megvalósul a folyamatos turisztikai információnyújtást.

– Kiadványok, térképek és egyéb népszerűsítő marketinganyagok készültek, melyek hazai és külföldi turisztikai vásárokon is terjesztésre kerültek.

– Elkészült Sopron és környéke imázs videója

Bizonyára sokan észrevették, hogy a város több pontján a tájékozódósát és informálódást segítve három nyelvű táblák kerültek kihelyezésre, amelyeken térképen jelölve és szöveges leírással ismerhető meg az adott környék látnivalói. Ezen táblák helyszínei: Ógabona tér, Paprét, Erzsébet kert bejárata, Lackner Kristóf utca

Tematikus városi sétaútvonalak kerültek kidolgozásra. Mind a 6 tematikus séta a Tűztoronytól indul a témái a következők:

– Klasszikus belvárosi séta

– A soproni fenyves erdő aljában

– Szakrális Sopron

– A poncichterek világa

– A leghűségesebb város

– Tündérösvényen

Minden témához egy információs füzet vásárolható meg, amelyben térkép, a sétát érintő látnivalókról leírás, képek is megtalálható. Az érdeklődő csoportoknak lehetőségük van idegenvezetőt kérni. A soproni fenyves erdő aljában című az aktívabb, természetkedvelők igényeiknek lett kialakítva. A Tündérösvényen című sétánál a táblákon  rajzokkal, az információs füzetben pedig mesékkel találkozik az érdeklődő.

A Sopron Régió applikáció elérhető IOS-re, Androidra, Windows Phone-ra is. Az applikáció segítségével könnyen bejárható a város, megismerhetőek a látnivalók, program lehetőségek, emellett az idelátogatók válogathatnak a szállás- és vendéglátóhelyek kínálatai között is.

MIT SZÓLSZ HOZZÁ?

Ön szokott heti rendszerességgel futni?

Szavazás állása

Várjon ... Várjon ...
loading