Minden ami Sopron

2021. 04. 12. hétfő

Gyula

SOPRON
Borult

Közélet

Mini bölcsőde épült Peresztegen

65 millió forint értékben jött létre mini bölcsőde az Európai Unió támogatásával.

bolcsode

Pereszteg Község Önkormányzata konzorciumban a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzati Hivatallal az Európai Unió támogatásával a Széchenyi 2020 Program keretében sikeres projektet valósított meg „Pereszteg mini bölcsőde létrehozása” címmel. A támogatás mértéke 65 millió Forint volt. A projekt teljes egészében európai uniós támogatásból valósult meg, az Európai Regionális Fejlesztési Alap hozzájárulásával.

A megvalósult fejlesztés nagyban hozzájárul a kisgyermeket nevelők munkavállalásának támogatásához, a családok segítéséhez, különösen a településen és környéken élő gyermekek minél korábbi életkorban történő megsegítéséhez a bölcsődei ellátáshoz való hozzáférés javításával és a szolgáltatások minőségi fejlesztésével.

A projekt keretében többek között az alábbi tevékenységek valósultak meg:

− Az elkészült épületben 7 gyermek (0-3 év) elhelyezésére szolgáló csoport szoba és kiegészítő helységei kerültek kialakításra.
− Az épület energiahatékonyságának növelése
− Vizesblokkok kialakítása
− Konyha kialakítása
− Gépészeti helyiség kialakítása
− Személyzeti öltöző kialakítása
− Eszközök beszerzése
− Napelemes rendszer felszerelése és beüzemelése
− Udvar rendezése
− Akadálymentesítés

A projekt a Helyi Esélyegyenlőségi Terv, Győr-Moson-Sopron Megyei Területfejlesztési Programja, Integrált Területfejlesztési Programja, a hatályos és arra vonatkozó rendeletek, előírások és jogszabályok figyelembevételével és támogatásával, illetve ezekhez illeszkedve került megvalósításra.

MIT SZÓLSZ HOZZÁ?

Hogy alakul 2021-ben a világjárvány?

Szavazás állása

Várjon ... Várjon ...
loading