Minden ami Sopron

2022. 10. 02. vasárnap

Petra

SOPRON
Borult

Civil zóna

Melegétel-osztás a Kristály Üzletházban

A mostanira mi is ellátogattunk.

A téli időszakban minden szombaton melegétel-osztással várják a Kristály Üzletház Jótékonysági Bazárában a rászorulókat.

A melegétel-osztásra nemcsak hajléktalanok jönnek, hanem azok is, akik kénytelenek a mindennapok során nélkülözni és segítségre, támogatásra szorulnak.

IMG_5784x

Az ide térők a meleg főétel mellé lehetőség szerint kapnak még hideg ételcsomagot, kenyeret vagy gyümölcsöt –  mikor mi van.

IMG_5753x

És kik szervezik mindezt? A fő koordináló a Bokor Közösség, akik az idei szezonban 2015. december 12. és 2016. február 13. között folyamatosan fő szervezői a szombati melegétel-osztásnak. A civil kezdeményezés a részükről egyébként egészen 2008-ra nyúlik vissza. Az ételosztáshoz szükséges eszközöket (asztalok, kanál, pohár, szalvéta, táska)  szintén ők biztosítják.

Több soproni szervezet is a kezdeményezés mögé állt és lehetőség szerint próbálják támogatni a Közösséget, amivel csak tudják. A mostani osztáson például a soproni Lions Club tagjai jöttek és segítettek a lebonyolításbán.

Az ételosztásra szemmel láthatóan nagy szükség volt. Tapasztalataink szerint sajnos több gyermek is volt, akik szintén nagyon örültek az egy tál meleg húsos ételnek.

MIT SZÓLSZ HOZZÁ?

Ön szokott heti rendszerességgel futni?

Szavazás állása

Várjon ... Várjon ...
loading