Minden ami Sopron

2022. 08. 13. szombat

Ipoly

SOPRON
Borult

Közélet

Elfogták a szökött rabot Sopronban

Munkavégzés közben sikerült meglépnie, de fél nap után elfogták a rendőrök.

FRISSÍTVE: szombat 8:20

A Készenléti Rendőrség járőrei szombaton hajnalban Sopronban elfogták a Sopronkőhidai Büntetés-végrehajtási Intézetből előző nap megszökött férfit – közölte Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága (BVOP) az MTI-vel.

FRISSÍTVE: 18:10

Új fotót adott ki a rendőrség a szökésben lévő Jakab Istvánról. A 168 cm magas rab jelenleg kopasz, rövidre nyírt körszakállt visel. Eltűnésekor szürke felső és barna nadrág volt rajta.

jakabistvanszokottrab2

 

FRISSÍTVE: 17:30

Öt embert azonnali hatállyal felfüggesztettek beosztásából a péntek délután sopronkőhidai börtönben történt fogolyszökés miatt – tájékoztatta a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága (BVOP) kora este az MTI-t.

Mint közleményükben felidézték: a Sopronkőhidai Fegyház és Börtön foglalkoztatási programjában részt vevő egyik fogvatartott pénteken a déli órákban megszökött munkavégzésének helyszínéről. A büntetés-végrehajtás országos parancsnoka az esetet követően azonnal a helyszínre ment és tájékozódott az eset körülményeiről.
A belső vizsgálat elsődleges megállapításai alapján a személyi állomány több tagjának felelőssége is felmerült. A fegyelmi eljárás lefolytatását a BVOP magához vonta. Az országos parancsnok a börtön területén működő gazdasági társaság biztonsági vezetőjét, továbbá három munkáltatási felügyelőt és egy biztonsági felügyelőt azonnali hatállyal felfüggesztette beosztásából.
A fogvatartottat a büntetés-végrehajtás és a rendőrség továbbra is nagy erőkkel keresi – olvasható a BVOP közleményében.

 

KORÁBBAN:

Munkavégzés közben megszökött egy fogvatartott a Sopronkőhidai Fegyház és Börtönből pénteken – közölte Orosz Zoltán, a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának szóvivője az MTI-vel.

jakabistvanszokottrab

Jakab Istvánt keresik a rendőrök

 

Mint mondta, a börtön foglalkoztatási programjában részt vevő férfi a déli órákban szökött meg munkavégzés helyszínéről. A büntetés-végrehajtási intézet és a rendőrség azonnal megkezdte a 36 éves férfi felkutatását, amely jelenleg is nagy erőkkel tart.
A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága az esettel kapcsolatban belső vizsgálatot indított – tette hozzá a szóvivő.

A rendőrség kéri, hogy aki a szökött rab tartózkodási helyével kapcsolatban érdemi információval rendelkezik, jelentkezzen személyesen a Soproni Rendőrkapitányságon, illetve névtelensége megőrzése mellett hívja a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságot a 06-96-417-329 hívószámon, a Telefontanú 06-80-555-111 zöldszámát, illetve a 112 központi segélyhívót.

 

Forrás: police.hu és MTI


MIT SZÓLSZ HOZZÁ?

Ön szokott heti rendszerességgel futni?

Szavazás állása

Várjon ... Várjon ...
loading