Minden ami Sopron

2022. 01. 28. péntek

Károly,

SOPRON
Borult

Kultúra

Már a 25 ezredik látogatóját fogadta a Rózsakert

Díszoklevelet és rózsatövet kapott a jubileumi betérő. Nem egészen két hónap alatt érte el ezt a számot a fertődi Rózsakert.

rozsakert25000

Külföldről, a Felvidékről érkezett a három tagú Forró-család – Forró Éva, gyógypedagógus, Forró Tibor vasutas és lányuk a 13 éves Forró Lilla –  Szőgyénből (Szlovákia) Eszterházára azért, hogy a a Nyugat-Dunántúl és a környék történelmi, kulturális értékeit őrző helyek között a méltán nevezetes fertődi Esterházy-kastélyt is megtekintsék.

Ez alkalomból meglepetésükre a Cziráky Margit Rózsakert 25.000. látogatójaként  Forró Évát köszöntötte Egresitsné Firtl Katalin, az az Eszterháza Központ ügyvezetője, aki elmondta: a Rózsakert népszerűségét mutatja, hogy kevesebb mint két hónap alatt több mint huszonötezren látogattak el az egyedülálló látványosságot, szín- és illatélményt kínáló rózsakertbe.

A szabadságát közösen töltő család az erre az alkalomra készült díszoklevelet és az Eszterháza Központ ajándékát, egy rózsatövet vehetett át.

Forró Éva elmondta: örömteli meglepetés a számukra  éppen a 25.000 látogatóként érkeztek a Cziráky Margit Rózsakertbe, amelynek híre már a határon túlra is eljutott. Az Esterházy-kastélyban először járnak a rózsatőnek és a jubileumi látogatóként átélt különleges élménnyel még emlékezetesebbé vált az Eszterházán tett látogatásuk.

 

 


MIT SZÓLSZ HOZZÁ?

Hogy alakul 2021-ben a világjárvány?

Szavazás állása

Várjon ... Várjon ...
loading