Minden ami Sopron

2018. 06. 20. szerda

Rafael

SOPRON
Borult
EURO
0

Közélet

Május közepi programok

Éjszakai erdőfutás, Horror Cirkusz, táncos-babás flashmob, filmklub, zene, kiállítás, piknik, stb.

programelvalaszto_aktualis

Hétfőn már délelőtt is lesz hol eltölteni az időt: a színházban már 10 órától Az eltáncolt cipellők című előadást láthatjuk Fajkusz Attilával, Boka Gáborral és Sipos Ferenccel. 17 órakor egy rövid táncos-babás flashmob lesz a Mária-szobornál, a koraszülött babák segítéséért. A szervezők várnak mindenkit, aki szeretné támogatni a koraszülött osztályt, a helyszínen megteheti. Minden részlet, adományozási lehetőség itt megtalálható. Az esti program pedig innen egy karnyújtásnyira, a Museum Caféban 19 órától a hagyományos kocsmakvíz, a Quizzone.

A kedd csendesnek ígérkezik, de alább adunk pár tippet, ha épp aznap akad némi felhasználandó szabadideje.

Szerdán ismét Barlangoló: aki még nem járt a Kőfejtőben most is pótolhatja 11 és 15 órás indulással, amikor tárlatvezető segít eligazodni a témapark érdekességei között. Aki a belvárossal ismerkedne meg, gyülekezzen 15:30-kor a Tűztorony lábánál, ingyenes idegenvezetéssel járhatja be Sopront. Este 8-tól egy közönségtalálkozóval egybekötött rövidfilmes estével várják a Final Cat Filmklub szervezői az érdeklődőket: Tóth Barnabás lesz a vendég, akinek egy-egy munkáját már sokan láthatták, bővebb információk róla és az estéről itt.

Csütörtökre esik a Múzeumi Világnap, így Sopronban is érdemes körbenézni a lehetőségek között, hisz bővelkedünk látnivalókban. A részletekért érdemes böngészni a Soproni Múzeum oldalát. Ezen a napon nyílik meg a könyvtárban a Csipkecsodák IV. című kiállítás, melyről lentebb írunk. Aki pedig szeretne borzongani, látogasson el a Sopronban először látható interaktív Horror Cirkuszba! Az első előadás csütörtökön 20 órakor kezdődik, a Piros iskola mellett.

Pénteken a Hotel Lővérben LII. Rozsnyay Mátyás Emlékverseny kezdődik a Magyar Gyógyszerésztudományi Társaság szervezésében. Az Emlékverseny akkreditált, pontszerző továbbképzés is gyógyszerészek részére: 20 kreditpont értékű, szabadon választható kategóriában. A Források Világnapja alkalmából megemlékezést és pikniket tartanak a felújított Fehér Dániel forrásnál 10 órától egészen 18 óráig. 16 órakor tematikus városnéző séta: Tündérösvényen címmel a város zöld tereit fedezhetjük fel. Indulás a Liszt-központtól. Este a Búgócsigában lép színpadra Tátrai Tibor és a Jazztelen, de aki az erdőben futna, gyalogolna, az bátran induljon el a Károly kilátó parkolójába, 21:30-tól indul a Sopron Városi Éjszakai Bajnokság. Részletekért katt ide!

programelvalaszto_kiallitas

A Ligneum ad otthont Gosztonyi Lívia – Fehéren – feketén című fotókiállításának. A természet szépségeit bemutató tárlat június 11-ig látogatható a Ligneum nyitvatartási idejében.

Nemes Györgyné – Színek és fények című képzőművészeti kiállítását a GYIK Rendezvényházban tekinthetjük meg egészen június 3-ig.

Gergácz Berta festőművész tart kiállítást a Fabricius Galériában (Fő tér 6.). A képeket hétfők kivételével minden nap 10 és 18 óra között látogathatjuk.

Palcsó Julianna a kőszegi Csók István Egyesülettől tart kiállítást a Várkerület Galériában (Várkerület 19.). Látogatható május 28-ig.

Június 30-ig megtalálhatók a Bánfalvi könyvtárban a Csipkecsodák IV. alkotásai, kiegészülve Kriegné Puskás Ilona porcelánfestő műveivel.

Népi Díszítők Alkotó Körének kiállítását látogathatjuk május 18-ig a Szent Imre plébánián (Révai u.1.). Nyitvatartás: Hétfő, szerda, péntek: 09:00-12:00, kedd, csütörtök: 15:00-18:00, vasárnap: Szentmisék után.

Május 12-től látogatható a Handler iskola aulájában a Szép mesterségek kezdete című kiállítás, melyen az iskola képző- és iparművészeti osztályokba járó tanulóinak alkotásait láthatjuk. Nyitva május 26-ig.

A Lábasház ad otthont május 31-ig a Barokk téma, barokk rajzok című tárlatnak. A 150 éves Soproni Múzeum tiszteletére nyitott kiállítás a múzeum festmény- és metszetanyagából válogat. Nyitva: Kedd – péntek: 10.00-14.00
Szombat-vasárnap: 10.00-18.00.

Absztrakt Gondolatok várják a nagyérdeműt a Sopronbánfalvi Pálos Karmelita Kolostorban. Kovács Gábor Art Foundation kiállítása egészen július 23-ig megtekinthető.

 

programelvalaszto_egyeb

Most már tényleg megérkezik a jó idő, így kiemelten támogatjuk a szabadtéri programokat. A soproniseta.hu csapata minden napra készül gyalogos vagy kerékpáros túrával a városban és a környéken. Érdemes körbenézni – először a weboldalukon, majd a városban! A Lövérekben sok túra-útvonal, futópálya, edzőpálya, edzőpark várja a mozgásra vágyókat, de természetesen zárt edzőtermek is akadnak bőven városunkban. A Petőfi Színház 2016/2017-es évadában biztosan talál magának mindenki érdekes előadást, érdemes böngészni a színház oldalát! Aki a kisebb, interaktívabb műsorokat szereti, annak ajánljuk a Civitas Pinceszínházat, melynek műsorairól itt tájékozódhat. Sopronban két mozi is működik, rosszabb időben ideális a belvárosi Elit mozi, vagy a Plázában a Cinema City. Egy kellemes kávézás, sörözés, borozás a belvárosban jó kikapcsolódás lehet. Találunk még a városban szabadulószobát, Gokart pályát is, érdemes jól körbenézni!

Kellemes kikapcsolódást!

 MIT SZÓLSZ HOZZÁ?

Tervez nyaralást idén?

Szavazás állása

Várjon ... Várjon ...
ÉLETKÉPEK
4fok
loading