Minden ami Sopron

2019. 06. 20. csütörtök

Rafael

SOPRON
Borult
EURO
0

Kultúra

Magyar Mese Napja a Liszt-központban

Gólyalábasok, Vitéz László, kreatív foglalkozások is várják a gyerekeket szeptember 27-én.

2005 óta Benedek Elek születésnapján, szeptember 30-án ünnepeljük a Magyar Népmese Napját, hogy a mesékben élő bölcsességek fennmaradjanak. A jeles ünnep alkalmából szeptember 27-én rendez programokat a Pro Kultúra.

15.30-kor, a Liszt-központ 2. emeletén kezdődnek a programok: a legkisebbeket színes párnákkal, játékokkal berendezett hempergő, a nagyobbacskákat kézműves foglalkozások várják. A Felhőtáncoló Kreatív Műhely irányításával a magyar népmesék jellegzetes figuráit, vagy akár huszár bajszot is készíthetnek a gyerekek.

felhotanclol_kreativ_muhely

Rendhagyó alkalom: a várkerületi Felhőtáncoló Kreatív Műhely kitelepül a Liszt-központba szeptember 27-én.

 

A Magyar Mese Napja vendégei lesznek a Madzag Bábegyüttes tagjai, akikkel a 8. Soproni Tündérfesztiválon is találkozhattak már a gyerekek. Jó idő esetén 16 órától gólyalábas produkcióval népesítik be a Liszt-teraszt, 16.30-tól pedig a méltán világhírű magyar népi hőst: Vitéz Lászlót keltik életre a Liszt-teremben. A Vitéz László és a csodamalom című bábelőadáson ismét az ördöggel küzd meg a piros ruhás, nyers humorú mesehős…

A bábelőadás kivételével a programok ingyenesek. További információ: www.prokultura.hu

MINOLTA DIGITAL CAMERA

Vitéz László hagyományának őrzője három generáció óta a Kemény-család, a legutóbbi évtizedekben Kemény Henrik. Sopronba ezúttal a Madzag Bábegyüttes hozza el a népszerű bábfigurát.

 

MIT SZÓLSZ HOZZÁ?

Tervez nyaralást?

Szavazás állása

Várjon ... Várjon ...
ÉLETKÉPEK
este1
loading