Minden ami Sopron

2018. 09. 23. vasárnap

Tekla

SOPRON
Borult
EURO
0

Közélet

Madarak és Fák Napja -galéria

Madarak és Fák napját ünnepelt az Erdészeti Múzeum május 8-9-10-én.

DSC_0025Múzeum családi programok tömkelegével, finom ízekkel, remek hangulattal, kézműves apróságokkal várta a betérő látogatókat. A színes programokhoz és a rengetek látnivalóhoz számos soproni és Sopron környéki csoport, egyesület járult hozzá. Kicsik és nagyok közösen fogtak össze annak érdekében, hogy egy remek hétvégével lepjék meg az arra tévedőket. Az ünneplés már pénteken (május 8-án) megkezdődött. A múzeum és dolgozói tárt karokkal várták az óvodások és általános iskolások csoportjait. Ekkor már messziről lehetett hallani a Fertő-menti Madárbarát Egyesület tagjainak színes papagájait, illetve bátran meg lehetett csodálni a Soproni Bonsai Egyesület lenyűgöző törpefáit. A gyerekek kitörő lelkesedéssel fogadták a hangos csivitelést, és bizony nem féltek versenyre kelni a papagájokkal: vajon melyik csapat bír hangosabb lenni?
Szombaton (május 9-én) reggel 10 órától egészen délután 18 óráig érdekesebbnél-érdekesebb programokkal telt meg a zöld kapu mögötti udvar. A Raknics Méhészet jóvoltából rögtön ízletes mézek között találhatta magát a múzeumba látogató, melyeket nem csak kóstolni, hanem meg is lehetett vásárolni. A délelőtti kézműveskedésen a Lippai János Szakközépiskola tanárainak és diákjainak köszönhetően a virágkötétszet csínját-bínját lehetett ellesni, majd a tanultakat saját készítésű asztaldíszekben kamatoztatni. A délutánt pedig a múzeum kézműves helyiségeiben készülő termésmadarak, az udvari népi játszóház, az arcfestés és egy kutakodó elnevezésű keresgélős játék tette felejthetetlenné. Jó volt látni, ahogy a múzeum kollégái, családtagjaik, közösségi szolgálatot teljesítő berzsenyisek és az intézmény nyári táborosai együtt, közösen dolgoztak azért, hogy mindenki jól érezze magát.
Aki szombaton nem jutott el a Templom utca 4-be, annak még a vasárnapi napon is lehetősége adódott megtekinteni a bonsaiokat és a papagájokat, illetve a Hidvégi Béla Vadászati Gyűjteményt is.

Az eseményen készült képeinket itt tekinthetik meg:

MIT SZÓLSZ HOZZÁ?

Tervez nyaralást idén?

Szavazás állása

Várjon ... Várjon ...
ÉLETKÉPEK
este8
loading