Minden ami Sopron

2018. 06. 20. szerda

Rafael

SOPRON
Borult
EURO
0

Kultúra

KultKapuK – megnyíltak a belváros kapui

Nem várt sikert aratott a Pro Kultúra vasárnapra meghirdetett KultKapuK elnevezésű programja. A belváros 30 kapualja nyílt meg 4 órára az érdeklődők előtt, de olyan sokan voltak, hogy több helyütt nemcsak a kapualjak, hanem az udvarok is megteltek a látogatókkal.

IMG_6587 copy

Fotó: Torma Sándor

 

A Városháza kapuit Dr. Fodor Tamás polgármester tárta szélesre ezen a délutánon a soproniak előtt, ahol egy ritka válogatást: 8 egykori soproni festő soproni témájú képeit lehetett közelről megszemlélni. Szinte minden programhelyszín megtelt már az első percekben, láthatólag nagyon kíváncsiak voltak az emberek az ott kínált látnivalókra, alkotásokra, feladatokra.

IMG_6689 copy

Fotó: Torma Sándor

 

 

Nagyon népszerű volt a Kolostor utca és az Új utca közötti sikátor, ahol másfél ezren tették meg a titokzatos utat, és egész délután nagy volt a sorban állás. Rekord látogatottsága volt a múzeumi helyszíneknek, az „Elfeledett soproniak” kiállításnak, a Szent György Plébániának és a Civitas Pinceszínháznak is. A gyerekek és a családok a Karakter Ökorendezvény szervezte környezettudatosságra nevelő belső udvart és a Bezerédj palota gesztenyefája alatti Amália kertjét kedvelték a legjobban.

IMG_6758 copy

Fotó: Torma Sándor

 

 

A várostörténet iránt érdeklődők a Szent Orsolya iskola által megelevenített hadikórházi jelenetnek örülhettek, az irodalombarátok pedig nemcsak hallhattak, hanem kaphattak is verseket: soproni színészektől és költőktől. A Liszt Ferenc Központ esti zongoraavató koncertje is telt házas program volt, ahol Pataki András, a Pro Kultúra ügyvezetője megígérte, lesz folytatása a KultKapuK kezdeményezésnek.

IMG_6681 copy

Fotó: Torma Sándor

 

A szervezők hálásan köszönik a KultKapuK megnyitásában résztvevő valamennyi helyszínnek, a programok házigazdáinak, valamint az önkéntes segítőknek a színvonalas együttműködést. Köszönik továbbá a közönség türelmét is, hiszen a vártnál nagyobb érdeklődés és a belvárosban zajló felújítási munkálatok helyenként nehezítették a rendezvényt. A programot megihlető Soproni Somlai Attila kiállítás október 22-ig hétfő kivételével minden nap várja a soproni kapuk iránt érdeklődőket a Liszt Központ Munkácsy-termében.

 • SopronDrum - Világsztárok ritmusában a város

  Az általunk ígért kulturális paradigmaváltás alapvető részeként hívtuk életre a SopronDrumot, amely minőségében egyértelműen világszínvonalú volt és európai kitekintéssel bírt. Szélesítettük a kínálati palettát és újabb támpillérrel erősítettük meg a város turisztikai kínálatát. Talán nem túlzó, ha meghatározó lépésnek tartom a jövő szempontjából ennek a fesztiválnak a létrejöttét – mondta Pataki András, rendezvényt szervező a […]

 • Szavazni is lehet a Kórus Spontánusz évadzáró koncertjén

  A IV. Avizó Karvezetőkurzus zárókoncertje 2018. június 24-én 15 órakor lesz a soproni Református templomban.

 • Rolando, az élet ritmusa - villáminterjú

  A SopronDrum legvidámabb kisugárzású fellépője pillanatok alatt képes meghódítani a közönséget humorával, közvetlenségével és persze utánozhatatlan, lenyűgöző játékával. Rolando Morales-Matos mesterkurzusán jártunk és beszélgettünk is vele a fesztiválról, amely számára nagy élményt adott.

 • Chris Deviney: szellemi körben - villáminterjú

  Chris Deviney, She-e Wu és Rolando Morales-Matos közös fellépése a SopronDrumon a klasszikus ütős-világot is bemutatta szombaton a Barlangszínházban. A ritmus varázsában jól megfért Bach, Pat Metheny, a rumba, a dzsessz és a latin ritmusok is. 

 • Dörnyei Gábor: "A dobgépekből hiányzik az ember lüktetése"

  A legfontosabb egy dobos életében a magabiztos, szolid tempótartás és a megfelelő hangszín megtalálása, s akkor az ember meggyőző lesz – mondta Dörnyei Gábor a SopronDrumon tartott mesterkurzusán.

MIT SZÓLSZ HOZZÁ?

Tervez nyaralást idén?

Szavazás állása

Várjon ... Várjon ...
ÉLETKÉPEK
este1
loading