Minden ami Sopron

2023. 06. 01. csütörtök

Tünde

SOPRON
Borult

Közélet

Konténerterminált üzemeltet Debrecenben a Gysev Cargo

A GYSEV CARGO Zrt. lesz a Debrecen-Macs Ipari Park intermodális konténerterminál üzemeltetője.

debrecenimacs (Large)

A Debrecen-Macs Ipari Park vasútállomás területén megvalósuló, nyílt hozzáférésű intermodális konténerterminál üzemeltetője a GYSEV CARGO Zrt. lesz, a létesítmény vagyonkezelését pedig a GYSEV Zrt. fogja végezni. A fejlesztéspolitikai szempontból kiemelt jelentőségű beruházásról kormányhatározatban döntöttek.

A döntés hosszas előkészítő munka és többkörös tárgyalásokat követően született meg, mely során a GYSEV CARGO Zrt. részt vett a logisztikai központ és terminál végső kialakításának megtervezésében, valamint az üzemeltetési koncepciójának kidolgozásában.

A GYSEV CARGO Zrt. a GYSEV Zrt. 100%-os leányvállalata, amely 2011-es megalapítása óta aktívan és eredményesen tevékenykedik a vasúti árufuvarozási és logisztikai piacon, de tapasztalatait az anyavállalat 1872-es megalapítása óta folyamatosan gyűjtötte ezen a téren. A vállalat Sopronban, az Intermodális Logisztikai Szolgáltató Központ területén található konténerterminált üzemelteti, illetve jelen van az európai vasúti árufuvarozás vérkeringésében.

A Debrecen-Macs Ipari Park területén tervezett logisztikai átrakó nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőséggel bír, és a régióban létrejövő, már meglévő vállalkozások számára kínál versenyképes és környezetbarát logisztikai megoldást az áruk kiszolgálását illetően.
A várakozások szerint az épülő konténerterminál mind a munkaerőpiacra, mind az érintett közép- és felsőfokú oktatási szakterületekre pozitív hatást gyakorol.

MIT SZÓLSZ HOZZÁ?

Ön szokott heti rendszerességgel futni?

Szavazás állása

Várjon ... Várjon ...
loading