Minden ami Sopron

2020. 02. 20. csütörtök

Álmos

SOPRON
Borult
EURO
0

Kultúra

Koncertek a szabadban – szombaton indul a programsorozat

Június 18-tól szeptember 11-ig lesznek szabadtéri koncertek Sopron zenepavilonjaiban.

varis

 

A Várisi zenepavilon és az Erzsébet-kerti zenepavilon ad helyet különböző műfajokban játszó együtteseknek, a két helyszínen felváltva lesznek koncertek a nyári hétvégéken.

A sorozat a Várisi Zenepavilonban indul az Észak- és latin-amerikai populáris fúvószenét játszó Augustana Band koncertjével, június 18-án 18 órától. A 30 zenészből álló együttes az Egyesült Államokból, Dél-Dakotából érkezik Sopronba, a zenekart Paul Schilf vezényli.

Másnap, június 19-én szintén a Várisi Zenepavilonban folytatódik a program egy rendhagyó eseménnyel: Nemzetközi Jóga Nap & Gangesz-Duna: Indiai Kulturális Fesztivál szervezésében 17 órától jógabemutató, majd 18 órától klasszikus indiai zenei előadás, 19 órától pedig táncelőadás várja az érdeklődőket. A fesztivál célja, hogy tovább erősítse és gazdagítsa Magyarország és India közötti kulturális kapcsolatokat. A nagyszabású rendezvény keretében Sopronon kívül 8 városban, Budapesten, Balatonfüreden, Egerben, Esztergomban, Szentendrén, Nagykanizsán, Szegeden és Debrecenben lesznek programok.

A következő hétvégén, június 25-26-án a fúvószenekaroké lesz a főszerep az Erzsébet-kert zenepavilonjában. Szombaton 18 órától a Juventus Koncert Fúvószenekar lép fel, vasárnap pedig már 15 órától hallhatnak fúvószenét az arra járók, a Fúvószenekari Találkozó résztvevő együtteseitől.

A szabadtéri koncertek júliusi, augusztusi és szeptemberi hétvégeken is folytatódnak. A hagyományos fúvószenekari koncertek mellett hallható lesz majd a Dudora zenekar, a Showtime együttes, a Sativus, a Blizard, a Grunge Acoustic és a Passion Project is.

További információ a koncertsorozat Facebook oldalán található. Tartós eső, vihar esetén a programok elmaradnak.

koncertek

 

MIT SZÓLSZ HOZZÁ?

Tervez nyaralást?

Szavazás állása

Várjon ... Várjon ...
ÉLETKÉPEK
storno_utcabol
loading