Minden ami Sopron

2023. 09. 25. hétfő

Eufrozina

SOPRON
Borult

Közélet

Kigyulladt a Korona Szálló a Lővérekben – frissítve

Kedd este riasztották a tűzoltókat, az épület fele égett.

Sikerült megfékezni a tüzet éjjel fél 11 körül, amely a háromszintes épület javát ellepte. A tetőzet egyes pontokon beszakadt a tűz következtében. A munkálatokat csoportirányítás mellett végezték a tűzoltók, akik elfojtották a lángokat.

A soproni, a kapuvári, a csornai és a sárvári hivatásos egységek az utómunkálatokat végezték még – eloltották a még izzó-parázsló elemeket, valamint felderítették és átvizsgálták az épületet, annak tűz által nem érintett részeit is. A lángokat hat földi és egy létraszerre erősített, magasból oltó vízsugárral fojtották el a rajok. A hivatásos tűzoltók munkáját a hegykői, a nagycenki, és a nagylózsi önkéntes tűzoltók segítették a helyszínen. Szerencsére a tűz nem terjedt át az épület mellett lévő erdőre.

A Sopronmédia helyszíni videója:

Korábban:

Kigyulladt egy használaton kívülinek tűnő, lezárt hotel Sopronban, a Hársfa soron. A tűzoltók nagy erőkkel vonultak a helyszínre és kezdték meg az oltási munkálatokat.

A megközelítőleg kétszázötven négyzetméter alapterületű, háromszintes épületnek mintegy a fele ég, a lángok kicsaptak az épület tetőzetén. Az oltási munkálatokat a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítja a helyszínen. Az oltási munkálatokat a soproni, a kapuvári, a csornai és sárvári hivatásos egységek végzik. A lángok elfojtására létraszerre vízsugarat is bevetnek a tűzoltók. A hegykői, a nagycenki, és a nagylózsi önkéntes tűzoltók is a tűzeset helyszínére tartanak.

 

MIT SZÓLSZ HOZZÁ?

Ön szokott heti rendszerességgel futni?

Szavazás állása

Várjon ... Várjon ...
loading