Minden ami Sopron

2023. 06. 01. csütörtök

Tünde

SOPRON
Borult

Kultúra

Katonás ritmus – különleges zenei élmény Eszterházán

Megtelt a fertődi Marionettszínház a légierő veszprémi zenekarának koncertjére.

legierokoncert1

A fertődi Esterházy-kastély közönsége nagysikerű teltházas koncerten győződhetett meg arról, hogy miért is az MH Légierő Zenekara Veszprém az egyik legfoglalkoztatottabb és legrangosabb nemzetközi hírnevet szerzett zenekara a Magyar Honvédségnek.

A Katona János alezredes, karmester vezette MH Légierő Zenekar Veszprém nagysikerű fertődi koncertje nagyszerű élményt adó bevezetője volt az eszterházai Magyar Kultúra Napi rendezvényeinek.

A magyar történelem hazafias zenedarabjaival, katonadalokból összeállított válogatással kezdődő a produkció, majd nemzetközi
katonadalok, végül pedig világhíres népszerű zeneszámok, dalok csendültek fel.

Katona János alezredes zenei pályafutásának sikerét több külföldi elismerés is bizonyítja. Elhivatott, nagy szaktudású vezetőként
irányítja a kezdetektől az együttes munkáját , miközben a magyar katonazenei hagyományok ápolásának egyik legelhivatottabb egyénisége,
munkásságával mintegy küldetést teljesít a méltán világhírű zenekar élén.

legierokoncert2

A Magyar Légierő Zenekar szellemiségét nagyban meghatározta az 1945-ig működő Magyar Királyi Honvéd Légierők zenekarainak szakmai múltja és tevékenysége. Missziós szolgálatot is végeznek miséken, istentiszteleteken, katonai és nemzeti ünnepeken. Katona János elhivatottsággal tesz az elfeledett katonai és egyházi dalok valamint a fegyvernemi indulók felkutatásáért és megszólaltatásáért.

A fertődi Esterházy-kastély közönsége felállva tapsolta meg a MH Légierő Zenekara Veszprém előadását. • Pünkövesd idén is

  2023. május 27-29. között ismét megrendezésre kerül Sopronkövesden a PÜNKÖVESD nevet viselő rendezvény.

 • Anyák napi ügyes kezek foglalkozás a Gyermekkönyvtárban

  A Széchenyi István Városi Könyvtár Gyermekkönyvtára szeretettel vár kicsiket és nagyokat Anyák napi ügyes kezek foglalkozására.

 • Indul a soproni filmes napok

  Rövidfilmek, nagyjátékfilmek és közönségtalálkozók két napon át!

 • Kodály mai örökösei találkoznak Sopronban

  29. alkalommal szervezi meg április 14-16. között az Éneklő Ifjúság Szakmai Napok és Koncertek programját a Magyar Kórusok, Zenekarok és Népzenei Együttesek Szövetsége (KÓTA).

 • Startol a VOLT

  „Mindenütt jó, de legjobb Sopron” – két évig ez a szlogen csak az emlékeinkben élt, de most újraéled, amint a soproni Lővérek is benépesül a fesztiválozókkal és a Telekom VOLT Fesztivál vibrálásával. Indul a VOLT.

MIT SZÓLSZ HOZZÁ?

Ön szokott heti rendszerességgel futni?

Szavazás állása

Várjon ... Várjon ...
loading