Minden ami Sopron

2020. 04. 02. csütörtök

Áron

SOPRON
Borult
EURO
0

Közélet

Karácsony előtti programajánlatunk

Sokszínű hét áll előttünk, érdemes átböngészni ajánlatunkat!

programelvalaszto_aktualis

Három előadásos táncfórum indul a Petőfi Színházban. Első alkalommal hétfőn, 18 órakor a Fordulj Kispej Lovam Néptáncegyüttes előadását láthatjuk, melyen közreműködik a Zagyva Banda. Az evangélikus templomban ezzel egy időben Big John and The Soul of Gospel és a Sopron Gospel koncertezik. Este fél 8-tól karácsonyi kvízjátékkal jelentkezik a Quizzone a Museum Caféban.

Kedden az Adventi vásár nagyszínpadán 18 órától a Gárdonyi Géza Általános Iskola énekkarainak közös műsora nyitja a programokat, majd Kiss József gitármuzsikája következik. A Fő téren 17 órakor a Széchenyi István Gimnázium karácsonyvárása, 18 órától pedig a Handler iskola előadása színesíti a kavalkádot.

Szerdán a kisebbeknek a Városi Könyvtár kézműves foglalkozást indít, 15:30-tól Ügyes kezek. Ollóra szükség lesz! A sportszeretőknek 18 órától mindenképp az arénában a helyük, ugyanis hatodik Euroliga-győzelmére tör női kosárcsapatunk: Sopron Basket – CCC Polkowice (lengyel). 18:30-tól a Pedagógusok Művelődési Házában Horváth-Szováti György ingyenes előadást tart társadalmi-ökológiai problémákról. 19 órától a Szent György templomban Rákász Gergely lemezbemutató koncertet tart. Este 8-tól a Búgócsigában a Zsinórban című projekt keretében a Fajkusz Banda táncháza és Jávorszky B. Szilárd előadása következik. Természetesen az Adventi vásár sem áll le, a Figurés Banda, a Lendvai Duó, a Kozmutza Flóra EGYMI, a Horváth József AMI kórusai és a Grappa Jazz lépnek színpadra.

Csütörtök: pár nappal Szenteste előtt is érdemes ellátogatni a Várkerületre, ahol 18 órától a Crazy Daisy Jug Band, majd a Present Day zenél, a Fő téren a Soproni Petőfi Sándor Általános Iskola és AMI Karácsonyi dalokat ad elő angol és német nyelven 17 órától, majd a Bánfalvi Óvoda műsorát láthatjuk.

Pénteken a műjégpályán Karácsonyi ének: a Figure Skating Sopron előadása kezdődik 17 órakor. A belépés ingyenes, de támogatásra van lehetőség. 19 órakor Varga Gábor Jazz-trió és barátai lépnek színpadra a Liszt-központban. Ezzel egy időben a színházban a Zsugori című zenés komédiát láthatjuk. A Hangár keményen készül, pénteken Hard Christmas estéjükkel zárják az évet. A Búgócsiga sem marad csendben: Varga Gábor, Helga Jazz és DJ Jokó színesítik a péntek estét. Aki pedig az utolsó hétköznapot a belvárosban töltené: a Várkerület színpadán 18 órától a Dirty Dance Sopron, 19 órától Varga Miklós, 20 órától a Szénási Group lépnek színpadra, míg a Fő téren 18 órától Járóka Jenő adventi dallamait hallhatjuk.

programelvalaszto_kiallitas

 

Szőcs Géza grafikusművész kiállítását a Festőteremben (Petőfi tér 8.) láthatjuk egészen január 7-ig.

A Soproni Fotóművészeti Kör érdekes fotókkal készült, a “Dolgok metszete” cím el is árulja, mire számíthatunk. A Torony Galériában (Szent György u. 14.) január 18-ig megtekinthetjük.

A Rejpál-házban (Várkerület 7.) Horváth F. Péter soproni festőművész alkotásait láthatjuk, Soproni pillanatok címmel. A pasztellel készült festmények január 30-ig várják a látogatókat.

Egy Munkácsy-díjas festőművész, Krajcsovics Éva “Csak papír…” című tárlata a Fabricius Galériában tekinthető meg egészen december 31-ig.

 

 

programelvalaszto_egyeb

Kiemelten támogatjuk a szabadtéri programokat. A soproniseta.hu csapata minden napra készül gyalogos vagy kerékpáros túrával a városban és a környéken. Érdemes körbenézni – először a weboldalukon, majd a városban! A Fertő-Hanság Nemzeti Parkban számos túra, hajózási lehetőség vagy épp kenuzás várja az érdeklődőket. Részletek és jelentkezés ezen a telefonszámon lehetséges: 06 99 537 620. A Lövérekben sok túra-útvonal, futópálya, edzőpálya, edzőpark várja a mozgásra vágyókat, de természetesen zárt edzőtermek is akadnak bőven városunkban. A Petőfi Színház műsorában biztosan talál magának mindenki érdekes előadást, érdemes böngészni a színház oldalát! Aki a kisebb, interaktívabb műsorokat szereti, annak ajánljuk a Civitas Pinceszínházat, melynek műsorairól itt tájékozódhat. Sopronban két mozi is működik, rosszabb időben ideális a belvárosi Elit mozi, vagy a Plázában a Cinema City. Egy kellemes kávézás, sörözés, borozás a belvárosban jó kikapcsolódás lehet. Találunk még a városban szabadulószobátGokart pályát is, érdemes jól körbenézni!

Kellemes kikapcsolódást!

 

 


MIT SZÓLSZ HOZZÁ?

Bejár a munkahelyére a vészhelyzet idején?

Szavazás állása

Várjon ... Várjon ...
ÉLETKÉPEK
varoshaza
loading