Minden ami Sopron

2022. 10. 01. szombat

Malvin

SOPRON
Borult

Tudomány

Kalandozásra hívnak Matemivel és Atomyval

A Soproni Egyetem idén is részt vesz a VOLT Fesztivál programjában. A tavaly debütált, egyetem által fejlesztett kiterjesztett valóság applikáció bevonásával több ezer fiatalnak mutatják be a természettudományok szépségét.

_DSC9069

Az Európai Unió és Magyarország Kormányának támogatásával életre hívott MATEMI program immár másodszor mutatkozik be a fesztiválközönségnek. Az Egyetem által kifejlesztett kiterjesztett valóság applikációval támogatott játékban kisebbek és nagyobbak is kihívásra lelnek, az előző év feladataihoz mérten azonban továbbfejlesztett feladatokkal találkozhatnak a résztvevők.

A kiterjesztett valóság (augmented reality, röviden AR) a szabad szemmel látható valóság olyan virtuális kibővítése, amikor a felhasználó valamely mobileszközön kamerája segítségével tájékozódik a valós világban úgy, hogy a készülék képernyőjén egy virtuális világ elemeit láthatja a valóság elemeire épülve. A program segítségével komolyabb problémák, tudományterületek is megismertethetők „játszva tanulással”.

_DSC9277

A most már második éve élesben futó MATEMI program keretében azt a célt tűzték ki maguk elé a szakemberek, hogy az eddigieknél is több általános- és középiskolás fiatallal kedveltessék meg a matematikai, természettudományos, műszaki és informatikai tantárgyakat. Természetesen a pedagógiai és a közgazdaságtani területek is fontos hangsúlyt kapnak a feladatokban.

Ennek érdekében könnyen érthető, izgalmas kerettörténetet találtak ki, amelyben egy Matemi nevű kisfiú elindul megmenteni a világot az elbutulástól, idővel Atomy professzorral az oldalán.

_DSC9141

A válaszok megtalálásában, és a végső nagy csavar megoldásában a játék által életre hívott szuperhősök, Matemi és Atomy Professzor „élőben” is segítségére lesz azoknak, akik kreatív készségeiket, képzelőerejüket is szeretnék kibontakoztatni az egyetemi sátornál a fesztivál civil zónájában.

A Soproni Egyetemet képviselő – oktatókból és diákokból álló – csapat idén is várja az érdeklődőket, a kínálatból nem hiányozhatnak a sok éve klasszikusnak számító kedvenc csapatjátékok és kikapcsolódásra invitáló programok sem.MIT SZÓLSZ HOZZÁ?

Ön szokott heti rendszerességgel futni?

Szavazás állása

Várjon ... Várjon ...
loading