Minden ami Sopron

2020. 10. 30. péntek

Alfonz

SOPRON
Borult

Kultúra

Júniusban nyílik a Fertőrákosi Kőfejtő és Barlangszínház – már válthatók jegyek az előadásokra

Világszínvonalú művészek és produkciók várják a közönséget.

Június 19-én, ünnepi műsorral nyit a Fertőrákosi Barlangszínház: a megnyitón a Nemzeti Filharmonikus Zenekar ad nagyszabású hangversenyt, Kocsis Zoltán vezényletével. A korábbi évekhez képest hosszabb lesz a színházi szezon: szeptember 12-ig szinte minden hétvégére kínál programot a megújult Barlangszínház.

Júniusban Ramón Vargas, a mexikói születésű sztártenor a Győri Filharmonikus Zenekarral ad gálakoncertet, a Budapesti Operettszínház pedig A Bajadér című előadásával lép fel, Miklósa Erika valamint Dolhai Attila főszereplésével.

Júliusban Mascagni Parasztbecsület és Leoncavallo Bajazzók című operáját mutatja be olasz nyelven a Kassai Állami Opera, jubileumi koncertet ad a Benko Dixiland Band, Szentpéteri Csilla zongoraművész és Vásáry André férfiszoprán pedig egy látványos koncertshowal várja a közönséget. Szintén júliusban lesz látható Mészáros Árpád Zsolt valamint Simon Panna főszereplésével az Én és a kisöcsém című operett, és az ExperiDance táncjátéka, a Szenvedélyem Velence.

Változatos az augusztusi műsor kínálata is: Füredi Nikolett, Kalocsai Zsuzsa, Szolnoki Tibor, Mikó István és Sövegjártó Áron főszereplésével láthatja a közönség a Csárdáskirálynőt, a Hair című musicalt pedig az Orlai produkció hozza el Fertőrákosra. Augusztus 19-én Végtelen Európa című táncművét mutatja be a Sopron Balett, augusztus 21-én pedig Demjén Ferenc ad élő koncertet.

A Barlangszínház idei előadássorozata szeptember 12-én zárul, a Boban & Marko Marković Orchestra koncertjével.

A Fertőrákosi Kőfejtő és Barlangszínház 2 milliárd forintból újult meg Európai Uniós támogatásból, a munkálatok 2013-ban kezdődtek. A felújítás során a színháztér teljesen átalakult: 760 fős nézőtér, korszerű színházi fény- és hangtechnika valamint számos kiszolgáló egység került kialakításra. Újdonság az ismeretterjesztő célú témapark és tanösvény is, ahol interaktív módon ismerhető meg a barlang kialakulásának története. A témapark és tanösvény idén június 20-tól november 15-ig látogatható.

Részletek a www.barlangszinhaz.hu vagy a www.fertorakosikofejto.hu oldalakon.

12

MIT SZÓLSZ HOZZÁ?

Elutazott valahova pihenni a nyáron?

Szavazás állása

Várjon ... Várjon ...
loading