Minden ami Sopron

2023. 06. 07. szerda

Róbert

SOPRON
Borult

Közélet

Jövő heti programok

Játék, tábor, swing, rock, naplementés kenuzás, bor… Csak néhány kulcsszó a jövő héthez.

programelvalaszto_aktualis

Ajánlónkat a hagyományos Quizzone játékkal kezdjük, ami hétfőn 20 órakor kezdődik a Museum Caféban.

Balfon képzőművészeti tábor kezdődik kedden. A X. Wosinski táborról minden fontos részlet megtalálható itt.

Nagyboldogasszony napi ünnepség lesz kedden a Liszt-központ Munkácsy termében. Pitti Katalin Liszt-díjas Érdemes művész operaénekes, Pálmai Árpád énekes, egyházzenész és Hegedűs Valérzongora- és orgonaművész koncertje 17 órakor kezdődik, melyre jegyeket a Pro Kultúra jegyirodájában lehet vásárolni.

Aki szeretne naplementében kenuzni, látogasson el a www.na-tura.hu oldalra, hiszen kedden túrát indítanak.

A swing zene kedvelőinek remek program kezdődik szerdán 18:30-kor a TIT székház hátsó kertjében, ahol a Soul-A-Swing előadása kezdődik. Megközelítés a Lenck átjáró felől.

Belehúz a Búgócsiga Akusztik Garden is, szerdán 21 órától ROCKandROLL party indul, tánctanulással és egy nagy bulival.

Utolsó hétvégéjéhez érkezik a Perkovátz-terasz pezsdítő élőzenés programkavalkádja. Csütörtök este a Four On Six zenél, pénteken a Medison Band zárja a nyári fellépők listáját.

Új Medicina tanfolyam kezdődik pénteken a Soproni TIT-ben. Jelentkezés és további részletek ide kattintva.

Családi nap vár mindenkit a Fertőrákosi Kőfejtőben pénteken. 11 órától játszóház és témapark látogatás lesz terítéken, 16 órától a Soproni Petőfi Színház előadása jön, Eltáncolt cipellők címmel. 19 órától pedig a Pendelyes Táncegyüttes lép fel. A Témaparkba 21 óráig van lehetőség bemenni, 6 éven aluliak számára a belépés ingyenes.

Hegykőn a hétvégén a csapból is bor folyik majd – kis túlzással persze. A Borok Utcája programsorozat már pénteken elkezdődik a termálfürdő parkolójában.

Pénteken 19 órakor az Esterházy-kastély Marionettszínházában Gála kezdődik Mária Terézia császárnőnek. A 19 órakor kezdődő rendezvényen többek között Mozart és Haydn műveiből csendülnek fel dallamok. Jegyeket ide kattintva lehet megvásárolni.

A Búgócsigában Endorfin koncert zárja a hétköznapokat. Az alternatív rock és punk zene kedvelőnek szóló rendezvényre a belépés ingyenes.

programelvalaszto_kiallitas

Barokk színháztörténeti kiállításnak lehetünk részesei az Esterházy-kastélyban. A tárlat augusztus 31-ig látogatható.

Október 31-ig látogatható az Elfeledett soproniak című kiállítás a Soproni Zsidó Hitközség szervezésében. Helyszín: Új Zsinagóga, Új u. 11.

12. Rondella Tárlaton a Soproni Fotóművészeti Kör alkotásait nézhetjük meg nagyban. A szabadtéri kiállítás augusztus 31-is megtekinthető.

A világ minden tájáról gyűjtöttek műalkotásokat a Mennyek királynéja kiállításhoz, melyet a Liszt-központ Munkácsy termében láthatunk augusztus 21-ig.

 

programelvalaszto_egyeb

Kiemelten támogatjuk a szabadtéri programokat. A soproniseta.hu csapata minden napra készül gyalogos vagy kerékpáros túrával a városban és a környéken. Érdemes körbenézni – először a weboldalukon, majd a városban! A Fertő-Hanság Nemzeti Parkban számos túra, hajózási lehetőség vagy épp kenuzás várja az érdeklődőket. Részletek és jelentkezés ezen a telefonszámon lehetséges: 06 99 537 620. A Lövérekben sok túra-útvonal, futópálya, edzőpálya, edzőpark várja a mozgásra vágyókat, de természetesen zárt edzőtermek is akadnak bőven városunkban. A Petőfi Színház műsorában biztosan talál magának mindenki érdekes előadást, érdemes böngészni a színház oldalát! Aki a kisebb, interaktívabb műsorokat szereti, annak ajánljuk a Civitas Pinceszínházat, melynek műsorairól itt tájékozódhat. Sopronban két mozi is működik, rosszabb időben ideális a belvárosi Elit mozi, vagy a Plázában a Cinema City. Egy kellemes kávézás, sörözés, borozás a belvárosban jó kikapcsolódás lehet. Találunk még a városban szabadulószobátGokart pályát is, érdemes jól körbenézni!

Kellemes kikapcsolódást!

MIT SZÓLSZ HOZZÁ?

Ön szokott heti rendszerességgel futni?

Szavazás állása

Várjon ... Várjon ...
loading