Minden ami Sopron

2018. 06. 25. hétfő

Vilmos

SOPRON
Borult
EURO
0

Kultúra

Jöhet egy kis városi krimi és nyomozás?

Idén a Rejtélyek Háza Sopron is csatlakozik a Múzeumok Éjszakájához, csapatokban nyomozhatunk városszerte izgalmas feladványokon.

Egy éjszaka, amikor a krimi és a kultúra összefonódik. Országszerte 11 városban tartják meg ezt a különleges estét (Esztergom, Győr, Debrecen, Székesfehérvár, Siófok, Pécs, Kecskemét, Szeged, Sopron, Eger és Budapest).

rejtelyesmuzeum

Adott egy térkép, egy feladatsor és egy merénylet, melyet csak Sopron nevezetes helyszíneire ellátogatva lehet megoldani. Minden helyszínen egy újabb nyom, fejtörő várja a csapatokat. Mint egy Agatha Christie regényben, a végére fog teljesen összeállni a kép. A nagyjából két órás program magában foglal egy kellemes 2-2,5 kilométer hosszú sétát a város legszebb pontjain át. Logikai feladatok megtornáztatják az ember agyát, és a közös nyomozás élménye közelebb hozza a résztvevő csapat tagjait. Korhatár nincs, viszont a program 10 éves kor alatt ingyenes.

Ahogy a szervezők fogalmaznak: “Olyan nyomozás szag lesz hazánkban, hogy a szomszédos országokban megcsappan a bűnözési ráta!” A játék kezdéséhez a Gambrinus házba kell betérni 14 és 22 óra között, ahol kaland-feladatsorokat lehet kérni. Ezen a napon diák-áron, 950 ft-ért játszhat bárki. A feladatsorok végigkalauzolják a csapatokat a helyszíneken, és csak a végére fog teljesen összeállni a kép, amikor felderítik a játszók a gyilkosságot, vagy sikerül megoldani egy rejtélyes esetet. A játékidő alatt nincs kötöttség, közben be lehet térni máshová is, akár a többi múzeumba, amik ezen a napon és estén külön érdekességeket is tartogatnak.

 

  • SopronDrum - Világsztárok ritmusában a város

  Az általunk ígért kulturális paradigmaváltás alapvető részeként hívtuk életre a SopronDrumot, amely minőségében egyértelműen világszínvonalú volt és európai kitekintéssel bírt. Szélesítettük a kínálati palettát és újabb támpillérrel erősítettük meg a város turisztikai kínálatát. Talán nem túlzó, ha meghatározó lépésnek tartom a jövő szempontjából ennek a fesztiválnak a létrejöttét – mondta Pataki András, rendezvényt szervező a […]

 • Szavazni is lehet a Kórus Spontánusz évadzáró koncertjén

  A IV. Avizó Karvezetőkurzus zárókoncertje 2018. június 24-én 15 órakor lesz a soproni Református templomban.

 • Rolando, az élet ritmusa - villáminterjú

  A SopronDrum legvidámabb kisugárzású fellépője pillanatok alatt képes meghódítani a közönséget humorával, közvetlenségével és persze utánozhatatlan, lenyűgöző játékával. Rolando Morales-Matos mesterkurzusán jártunk és beszélgettünk is vele a fesztiválról, amely számára nagy élményt adott.

 • Chris Deviney: szellemi körben - villáminterjú

  Chris Deviney, She-e Wu és Rolando Morales-Matos közös fellépése a SopronDrumon a klasszikus ütős-világot is bemutatta szombaton a Barlangszínházban. A ritmus varázsában jól megfért Bach, Pat Metheny, a rumba, a dzsessz és a latin ritmusok is. 

 • Dörnyei Gábor: "A dobgépekből hiányzik az ember lüktetése"

  A legfontosabb egy dobos életében a magabiztos, szolid tempótartás és a megfelelő hangszín megtalálása, s akkor az ember meggyőző lesz – mondta Dörnyei Gábor a SopronDrumon tartott mesterkurzusán.

MIT SZÓLSZ HOZZÁ?

Tervez nyaralást idén?

Szavazás állása

Várjon ... Várjon ...
ÉLETKÉPEK
este8
loading