Minden ami Sopron

2020. 06. 04. csütörtök

Bulcsú

SOPRON
Borult
EURO
0

Kultúra

Jöhet egy kis városi krimi és nyomozás?

Idén a Rejtélyek Háza Sopron is csatlakozik a Múzeumok Éjszakájához, csapatokban nyomozhatunk városszerte izgalmas feladványokon.

Egy éjszaka, amikor a krimi és a kultúra összefonódik. Országszerte 11 városban tartják meg ezt a különleges estét (Esztergom, Győr, Debrecen, Székesfehérvár, Siófok, Pécs, Kecskemét, Szeged, Sopron, Eger és Budapest).

rejtelyesmuzeum

Adott egy térkép, egy feladatsor és egy merénylet, melyet csak Sopron nevezetes helyszíneire ellátogatva lehet megoldani. Minden helyszínen egy újabb nyom, fejtörő várja a csapatokat. Mint egy Agatha Christie regényben, a végére fog teljesen összeállni a kép. A nagyjából két órás program magában foglal egy kellemes 2-2,5 kilométer hosszú sétát a város legszebb pontjain át. Logikai feladatok megtornáztatják az ember agyát, és a közös nyomozás élménye közelebb hozza a résztvevő csapat tagjait. Korhatár nincs, viszont a program 10 éves kor alatt ingyenes.

Ahogy a szervezők fogalmaznak: “Olyan nyomozás szag lesz hazánkban, hogy a szomszédos országokban megcsappan a bűnözési ráta!” A játék kezdéséhez a Gambrinus házba kell betérni 14 és 22 óra között, ahol kaland-feladatsorokat lehet kérni. Ezen a napon diák-áron, 950 ft-ért játszhat bárki. A feladatsorok végigkalauzolják a csapatokat a helyszíneken, és csak a végére fog teljesen összeállni a kép, amikor felderítik a játszók a gyilkosságot, vagy sikerül megoldani egy rejtélyes esetet. A játékidő alatt nincs kötöttség, közben be lehet térni máshová is, akár a többi múzeumba, amik ezen a napon és estén külön érdekességeket is tartogatnak.

 

 MIT SZÓLSZ HOZZÁ?

Bejár a munkahelyére a vészhelyzet idején?

Szavazás állása

Várjon ... Várjon ...
ÉLETKÉPEK
este8
loading