Minden ami Sopron

2022. 08. 13. szombat

Ipoly

SOPRON
Borult

Kultúra

Jöhet egy kis városi krimi és nyomozás?

Idén a Rejtélyek Háza Sopron is csatlakozik a Múzeumok Éjszakájához, csapatokban nyomozhatunk városszerte izgalmas feladványokon.

Egy éjszaka, amikor a krimi és a kultúra összefonódik. Országszerte 11 városban tartják meg ezt a különleges estét (Esztergom, Győr, Debrecen, Székesfehérvár, Siófok, Pécs, Kecskemét, Szeged, Sopron, Eger és Budapest).

rejtelyesmuzeum

Adott egy térkép, egy feladatsor és egy merénylet, melyet csak Sopron nevezetes helyszíneire ellátogatva lehet megoldani. Minden helyszínen egy újabb nyom, fejtörő várja a csapatokat. Mint egy Agatha Christie regényben, a végére fog teljesen összeállni a kép. A nagyjából két órás program magában foglal egy kellemes 2-2,5 kilométer hosszú sétát a város legszebb pontjain át. Logikai feladatok megtornáztatják az ember agyát, és a közös nyomozás élménye közelebb hozza a résztvevő csapat tagjait. Korhatár nincs, viszont a program 10 éves kor alatt ingyenes.

Ahogy a szervezők fogalmaznak: “Olyan nyomozás szag lesz hazánkban, hogy a szomszédos országokban megcsappan a bűnözési ráta!” A játék kezdéséhez a Gambrinus házba kell betérni 14 és 22 óra között, ahol kaland-feladatsorokat lehet kérni. Ezen a napon diák-áron, 950 ft-ért játszhat bárki. A feladatsorok végigkalauzolják a csapatokat a helyszíneken, és csak a végére fog teljesen összeállni a kép, amikor felderítik a játszók a gyilkosságot, vagy sikerül megoldani egy rejtélyes esetet. A játékidő alatt nincs kötöttség, közben be lehet térni máshová is, akár a többi múzeumba, amik ezen a napon és estén külön érdekességeket is tartogatnak.

 

  • Startol a VOLT

  „Mindenütt jó, de legjobb Sopron” – két évig ez a szlogen csak az emlékeinkben élt, de most újraéled, amint a soproni Lővérek is benépesül a fesztiválozókkal és a Telekom VOLT Fesztivál vibrálásával. Indul a VOLT.

 • Megabuli és fekete alsónadrág

  Van aki alsónadrágot, van aki Pokemon kártyát kért az idei Telekom VOLT fesztivál nagy sztárjai közül, a Muse pedig egy megaprodukciót szállít a Lővérekbe.

 • Pünkövesd, színes programokkal

  Június 4-6. között kerül megrendezésre a sopronkövesdi PÜNKÜVESD, amelynek idén része a III. Kövesdek Találkozója és az Elszármazottak Találkozója is.

 • Egy hónap és itt a VOLT

  Egy hónap van már csak hátra és a fesztiválozó közönség a soproni Lővérek felé indul, ahol a hosszúnak tűnő két év szünet után ismét startol a Telekom VOLT Fesztivál világsztárokkal és a hazai zenei élet krémjével.

 • Eszterháza: Idővonzatok újabb exkluzív hétvégéje BOLDI és Incze Mózes művészekkel

  A mai magyar kortárs művészet két fiatal művészegyénisége – BOLDI szobrászművész és Incze Mózes festőművész – személyesen vezeti végig közös tárlatán az érdeklődőket a fertődi Esterházy-kastély Idővonzatok – Modulated time kiállításon a fertődi Esterházy-kastély nyugati szárnyában.

MIT SZÓLSZ HOZZÁ?

Ön szokott heti rendszerességgel futni?

Szavazás állása

Várjon ... Várjon ...
loading