Minden ami Sopron

2022. 07. 06. szerda

Csaba

SOPRON
Borult

Közélet

Jereván lakótelep: Óriási érdeklődés kísérte a városismereti sétát

A helyhez való kötődést, értékeinek felismerését is eredményezik a népszerű városismereti séták, amelyek jó hangulatú, a szabadban eltöltött közösségi rendezvények – hangzott el a soproni Jereván lakótelepen tartott séta alkalmával.

Népes csapat indult a soproni Jereván lakótelep titkainak, értékeinek a nyomába Taschner Tamás idegenvezető vezetésével a városrészben a Jereván Településrészi Önkormányzat szervezésében.

A városrész kelta múltja és lelőhelyek, a lakótelep keletkezéstörténetének ’70-es évekbeli momentumai, a Barátság-szobor készítője és ma is élő emlékezete, Kodály és Sopron kapcsolata, Herbszt Zoltán, a költő, akiről a közelmúltban neveztek el sétányt, a Juharfa utca elnevezése… mind érdekes történeti keretekben kapcsolódtak az érintett helyszínekhez.

A városismereti sétákon már megtapasztalt hatalmas érdeklődésen túl a Jereván lakótelep – városrész – még felfedezetlen értékeinek sokasága az, amelyeket minden, a városát szerető polgárnak jó megismerni – mondta el Tóth Éva, önkormányzati képviselő, a szervező, Jereván Településrészi Önkormányzat elnöke. Az külön hozadéka a népszerű közösségi rendezvénynek, hogy számos, személyes történet, sőt dokumentum is a felszínre kerül a közönség részéről.

A többi városrészhez hasonlóan a Jereván számos szépséget, kincset, nagyszerű történetet, kötődést kínál. Öröm látni, hogy távolabbi városrészekből érkezők is értékelik az utóbbi évtizedben bekövetkezett változást, amelynek köszönhetően országos viszonylatban is méltán tartják a lakótelepek között különlegesen jó és szép helynek a soproni Jerevánt- tette hozzá az elnök.

Fotó: Sopron Média

MIT SZÓLSZ HOZZÁ?

Ön szokott heti rendszerességgel futni?

Szavazás állása

Várjon ... Várjon ...
loading