Minden ami Sopron

2021. 12. 06. hétfő

Miklós

SOPRON
Borult

Kultúra

Játszd újra, PLVX!

A tavaly bemutatott rendhagyó március 15-i műsor sikere után új produkcióval lép színpadra a soproni zenészekből és slammerekből alakult PLVX együttes. A helyszín ismét a Búgócsiga Akusztik Garden, a dátum ismét március 15., de ezúttal nem csak a nemzeti ünnepről szól majd az este.

IMG_7352

„Akarsz-e élni, élni mindörökkön, játékban élni, mely valóra vált?” – Kosztolányi egyik verssora a PLVX új műsorának alcíme, ami azonban játékról kevésbé, inkább az életről fogalmaz meg gondolatokat. Az összefűzött dalok, versek és slamek témáinak közös nevezőjét a 21. századi létezés kérdései, problémái, érzései adják.

Mindannyiunkat érintő jelenségekről próbáltunk megfogalmazni gondolatokat, például arról, hogy miért esik nehezünkre az itt és mostban létezni, figyelni magunkra és a környezetünkre. De szó lesz majd az önbecsülésről, elmúlásról vagy a ránk nehezedő elvárásokról is. Azt gondolom, hogy mindenki megtalálja majd a számára érvényes üzenetet az este során. – mondta el Németh Dóra szervező, a PLVX egyik tagja.

IMG_7543

A PLVX csapata ezúttal is saját szerzeményekből és magyar költők verseiből állította össze az új műsort. Zenei kísérettel hangzanak majd el például Reményik Sándor, Kosztolányi Dezső és Szabó Lőrinc költeményei. A versek mellé a Sopron Slam Story tagjai a tőlük megszokott őszinteséggel írtak új szövegeket, a dallamokat pedig szintén soproni zenészek álmodták meg a témához.

A tavalyi március 15-i műsor a helyzet komolysága miatt egy kicsit kimértebben hangszerelt és komolyabb hangzásvilágú volt. Most úgy érzem, hogy egy fokkal talán lazábbra vette a figurát a zenekar, a dallamok elhajolnak funky-s esetleg pszichedelikus irányba is. – mondta el Zistler Roland, a csapat dobosa.

IMG_7411

 

Persze a nemzeti ünnep mellett sem megy el szó nélkül az együttes: a produkció második részében a tavalyi március 15-i műsor legjobb dalai és slam-jei hangzanak majd el. A műsor 20 órakor kezdődik, további információ az esemény Facebook oldalán található.

A PLVX tagjai:
Paduts László (Pacska) – zeneszerző, gitár
Zistler Roland (Csuszi) – dob
Auer László – basszusgitár
Szabó Zoltán (Zola) – gitár
Kónyai Flórián – hegedű
Bartokos Botond – zongora
Árva Edina – ének

Horváth Gabriella – ének
Kun István – ének, dalszöveg
Fehér Boglárka – slam
Moran-Villota Iván – slam
Fekete Zsolt (Susmi) – slam
Németh Dóra – vers
Lendvay Anna – slam
Czumpf Orsolya – slam, vers

MIT SZÓLSZ HOZZÁ?

Hogy alakul 2021-ben a világjárvány?

Szavazás állása

Várjon ... Várjon ...
loading