Minden ami Sopron

2018. 09. 21. péntek

Máté

SOPRON
Borult
EURO
0

Kultúra

Játszd újra, PLVX!

A tavaly bemutatott rendhagyó március 15-i műsor sikere után új produkcióval lép színpadra a soproni zenészekből és slammerekből alakult PLVX együttes. A helyszín ismét a Búgócsiga Akusztik Garden, a dátum ismét március 15., de ezúttal nem csak a nemzeti ünnepről szól majd az este.

IMG_7352

„Akarsz-e élni, élni mindörökkön, játékban élni, mely valóra vált?” – Kosztolányi egyik verssora a PLVX új műsorának alcíme, ami azonban játékról kevésbé, inkább az életről fogalmaz meg gondolatokat. Az összefűzött dalok, versek és slamek témáinak közös nevezőjét a 21. századi létezés kérdései, problémái, érzései adják.

Mindannyiunkat érintő jelenségekről próbáltunk megfogalmazni gondolatokat, például arról, hogy miért esik nehezünkre az itt és mostban létezni, figyelni magunkra és a környezetünkre. De szó lesz majd az önbecsülésről, elmúlásról vagy a ránk nehezedő elvárásokról is. Azt gondolom, hogy mindenki megtalálja majd a számára érvényes üzenetet az este során. – mondta el Németh Dóra szervező, a PLVX egyik tagja.

IMG_7543

A PLVX csapata ezúttal is saját szerzeményekből és magyar költők verseiből állította össze az új műsort. Zenei kísérettel hangzanak majd el például Reményik Sándor, Kosztolányi Dezső és Szabó Lőrinc költeményei. A versek mellé a Sopron Slam Story tagjai a tőlük megszokott őszinteséggel írtak új szövegeket, a dallamokat pedig szintén soproni zenészek álmodták meg a témához.

A tavalyi március 15-i műsor a helyzet komolysága miatt egy kicsit kimértebben hangszerelt és komolyabb hangzásvilágú volt. Most úgy érzem, hogy egy fokkal talán lazábbra vette a figurát a zenekar, a dallamok elhajolnak funky-s esetleg pszichedelikus irányba is. – mondta el Zistler Roland, a csapat dobosa.

IMG_7411

 

Persze a nemzeti ünnep mellett sem megy el szó nélkül az együttes: a produkció második részében a tavalyi március 15-i műsor legjobb dalai és slam-jei hangzanak majd el. A műsor 20 órakor kezdődik, további információ az esemény Facebook oldalán található.

A PLVX tagjai:
Paduts László (Pacska) – zeneszerző, gitár
Zistler Roland (Csuszi) – dob
Auer László – basszusgitár
Szabó Zoltán (Zola) – gitár
Kónyai Flórián – hegedű
Bartokos Botond – zongora
Árva Edina – ének

Horváth Gabriella – ének
Kun István – ének, dalszöveg
Fehér Boglárka – slam
Moran-Villota Iván – slam
Fekete Zsolt (Susmi) – slam
Németh Dóra – vers
Lendvay Anna – slam
Czumpf Orsolya – slam, vers

 • KultTereK - „Összművészeti térélmény” a soproni belvárosban

  „Óriási élmény volt az egész délután. Ennyi ember régen volt az utcákon „kulturálódni”. IGAZI KULTURÁLIS FORRADALOM volt ma Sopronban. Gratulálok. Még, még, még, ennyi nem elég…” Többek között ilyen bejegyzéseket kaptak a szervezők tavaly a KultKapuK után. Idén a soproni belváros tereit töltik meg különleges kulturális csemegékkel 2018. szeptember 29-én szombat délután. 

 • Kötelező programok a szombati „Kötelező” családi napon!

  A Liszt Központ első őszi családi napja – az iskolakezdés utáni hetek szellemében Kötelező program lehet. Persze mindezt kötetlenül: a pincétől a padlásig itt minden a kötélről, a madzagról, a zsinegről vagy éppen a csomóról szól majd. Két különleges látványosság is székhez kötözheti a látogatókat.

 • Nyereményjáték friss házasoknak!

  Fertődön tartottátok az esküvői fotózást? Akkor játékra fel!

 • HA UNOD A BANÁNT! - BuSho Nemzetközi Rövidfilm Fesztivál Sopronban

  14. Budapest Short Nemzetközi Rövidfilm Fesztivál szeptember 5. és 8. között vidéken egyedül Sopronban. Fikciós, animációs és kísérleti rövidfilmek a nagyvilágból.

 • Herbst Gold Fesztivál Kismartonban

  A programsorozat klasszikus, jazz-, balkáni, illetve roma zenei koncerteket kínál, kulináris élvezetekkel és a történelmi helyszín hagyományaival összekapcsolva.

MIT SZÓLSZ HOZZÁ?

Tervez nyaralást idén?

Szavazás állása

Várjon ... Várjon ...
ÉLETKÉPEK
este1
loading