Minden ami Sopron

2020. 10. 20. kedd

Vendel

SOPRON
Borult

Közélet

Játék, nevetés, színház, sport, néptánc, bulik, ünneplés

Sok program vár ránk az ünnepi héten is.


programelvalaszto_aktualis

Hétfő:

A GYIK Rendezvényház ad otthont az V. Soproni Országos Szóló Néptáncversenynek, mely reggel 9-től  kedd délután 16 óráig tart.

A jelek szerint Sopron kvízjáték-nagyhatalommá nőheti ki magát. Persze ez jócskán túlzás, de már két különböző játékra is lehet nevezni. Az egyik a már klasszikussá vált Quizzone, a Museum Caféban, 19:30-tól, a másik a QuizNight 20 órától a Liszt Caféban.

 

Kedd:

Folytatódik a Zene*Vár hangszerismertető a legkisebbeknek a Liszt-központban, ahol ezúttal rézfúvós hangszerekkel találkozhatnak majd az általános iskolák alsósai.

“Dénártól a forintig” – vándorkiállítás  pénzeinkből és az egyetem Erzsébet utcai karán, ahol kedden dr. habil. Tóth Imre a Soproni Múzeum igazgatója tart szakmai előadást “Szükségpénzek és gazdaság az I. világháború után” címmel, 11 órától.

Hogy látja a környezetvédelmet egy 50 éve Sopronban élő nyugalmazott vezető mentőtiszt? Kedden 17 órától tart előadást Tuba Jenő a Roth iskola Lackner utcai épületében.

18 órakor a Professzor Plusz eseménysorozat e heti állomásán prof. Dr. Lakatos Ferenc vendégeskedik majd a Ligneumban egy kötetlen beszélgetés erejéig.

19 órától könyvbemutató beszélgetés kezdődik a Liszt-központban: Veress Ferenc: Michelangelo és a vatikáni Pietá.

 

Szerda:

Érdemes erre a napra programokat találni, hiszen másnap munkaszüneti nap következik.

Ismét barlangolhatunk a Fertőrákosi Kőfejtő témaparkjában. 11 és 15 órás indulással külön tárlatvezetést is kaphatnak a látogatók.

Dr. Soós István PhD tart előadást Szigethy Attila elmaradt peréről, 18 órától a Pedagógusok Művelődési Házában.

Mondhatjuk, hogy újabb történelmi ponthoz érkezett Sopron sportélete, hiszen a Sopron Basket női kosárlabdacsapat 2009 után másodszor is bejuthat Európa legjobb négy csapata közé. Szerdán 18 órától a soproni Novomatic Arénában a török Fenerbahce ellen eldől a továbbjutás – érdemes lesz jó időben megérkezni az Arénába, hogy biztos legyen helyünk.

19 órától a Liszt Ferenc Hangversenybérlet előadásán osztrák zenészeket hallhatunk. Érkezik a Haydn Philharmonie Meesun Hong-Coleman hangversenymesterrel, és közreműködik a zongoránál Andrew Tyson is.

A Petőfi Színház is tartogat programot, 19 órától a Mindörökké Júlia című előadást láthatjuk a színpadon a Soproni Tavaszi Napok programjaként.

A GYIK Rendezvényház pedig egy merő nevetés lesz, hiszen Dombóvári István “Kis ember nagy gonddal jár” című előadását hozza el Sopronba.

 

Csütörtök – március 15.:

Nagycenken a Széchenyi István emlékmúzeumban egész napos ünnep jön, a Széchenyi-örökség helyszínei ingyen látogathatóak. Ráadásul 9:30 és 11:30 között múzeumpedagógiai foglalkozásra várják a legkisebbeket is.

A fertődi Esterházy-kastély is csatlakozik az ünnepléshez, az ottani kiállításokat is térítésmentesen lehet látogatni csütörtökön.

Sopronban a Petőfi téren kerül sor a hivatalos városi ünnepségre, ahol 9:30-tól Sopron Város Fúvószenekara indítja a programot, 10 órától pedig az ünnepi műsor és a koszorúzás veszi kezdetét. Eső esetén a Színházban lesz az ünnepség.

Extra ünnepi műsorral készül a Búgócsiga Akusztik Garden is. PLVX címen egy modern zenés, verses, slam műsorral várják a az érdeklődőket 20 órától.

Szintén 20 órakor kezdődik a Civitas Pinceszínházban a Pilvax 2018 – avagy Petőfi legendás utóélete című szatirisztikus dokumentumműsor.

Aki este inkább bulizna, annak a Hangár nyújt kikapcsolódási lehetőséget, 20 órától Ivan & The Parazol a színpadon.

 

Péntek:

Este az Ármány és szerelem című előadás kerül színpadra 19 órától a Soproni Petőfi Színházban.

Aki előző este lemaradt a Civitas Pinceszínház ünnepi műsoráról, pénteken 20 órától is pótolhatja!

A Hangárban VHK koncerttel zárul a hétköznap, akik ehhez képest 6287 napja jártak legutóbb városunkban. A 21 órakor kezdődő fellépés vendége arkhé.

A Gold’N’Club is bulival készül elő a hétvégére, náluk a Rio zenekar csap oda 23 órától.

Természetesen a Búgócsiga sem marad ki az esti őrületből, 23 órától a Tesco Discot láthatjuk a színpadon.

 

programelvalaszto_kiallitas

 

A Várkerület Galériában a Tavaszt köszönti a Soproni Képzőművészeti Társaság, március 22-ig lehet betérni a tárlatra.

Április 8-ig látogatható a Fidelissimart kiállítás, melyen képző- és iparművészek alkotásait láthatjuk. Helyszín: Liszt-központ.

Firák Benjamin Lélekfa című kiállítása március 16 és június 1 között látogatható a Macskakő Gyermekmúzeum BEMUTATKOZOM sorozatában.

Első világháborús időszaki kiállítás nyílt a Lábasházban. Gulyáságyú és rohamsisak – megtekinthető április 1-ig.

 

 

programelvalaszto_egyeb

Kiemelten támogatjuk a szabadtéri programokat. A soproniseta.hu csapata minden napra készül gyalogos vagy kerékpáros túrával a városban és a környéken. Érdemes körbenézni – először a weboldalukon, majd a városban! A Fertő-Hanság Nemzeti Parkban számos túra, hajózási lehetőség vagy épp kenuzás várja az érdeklődőket. Részletek és jelentkezés ezen a telefonszámon lehetséges: 06 99 537 620. A Lövérekben sok túra-útvonal, futópálya, edzőpálya, edzőpark várja a mozgásra vágyókat, de természetesen zárt edzőtermek is akadnak bőven városunkban. A Petőfi Színház műsorában biztosan talál magának mindenki érdekes előadást, érdemes böngészni a színház oldalát! Aki a kisebb, interaktívabb műsorokat szereti, annak ajánljuk a Civitas Pinceszínházat, melynek műsorairól itt tájékozódhat. Sopronban két mozi is működik, rosszabb időben ideális a belvárosi Elit mozi, vagy a Plázában a Cinema City. Egy kellemes kávézás, sörözés, borozás a belvárosban jó kikapcsolódás lehet. Találunk még a városban szabadulószobátGokart pályát is, érdemes jól körbenézni!

Kellemes kikapcsolódást!

 


MIT SZÓLSZ HOZZÁ?

Elutazott valahova pihenni a nyáron?

Szavazás állása

Várjon ... Várjon ...
loading