Minden ami Sopron

2019. 02. 19. kedd

Zsuzsanna

SOPRON
Borult
EURO
0

Kultúra

Hétvégén jubilál az Ikerfesztivál

10. alkalommal kerül sor Ágfalván a Nemzetközi Ikerfesztiválra.

ikerfesztival2016_2

Július 9-én, szombaton rendezik meg a X. Nemzetközi Ikerfesztivált az ágfalvi Vadon Lovas Klub területén, melyre minden ikres és nem ikres családot, barátot, ismerőst, érdeklődőt várnak a szervezők.

A fesztivál ötlete ágfalvi ikreket nevelő anyukák, Zselinszkyné Kondor Nikoletta és Plöchl Ildikó felvetéséből származik. A Németországban található Schefflenzel gyümölcsöző testvérkapcsolat révén, és a szomszédos községekkel meglévő szoros együttműködés kapcsán – ahol szintén több ikerpár van -, az önkormányzat felvállalta a fesztivál megrendezését, melynek céljai között szerepel magyarországi–ausztriai-németországi kapcsolataink még magasabb szintre emelése, illetve a Sopron környékén élő magyar–német nemzetiségűek művészeti, kulturális hagyományainak bemutatása.

Az egész napos ingyenes családi rendezvényt számos program színesíti.

A gyermekek szórakoztató sorversenyeken, interaktív gyermekműsorokon, népi játékokon, arcfestésen, kreatív foglalkozásokon vehetnek részt, és légvárat is használhatnak térítésmentesen. Lesz jós sarok, kirakodóvásár, minyon készítés, énekes foglalkozás, interaktív gyermekműsor, airsoft, íjász és lovas bemutató.

Fellép a Csemete Bábszínház, az Ágfalvi Fúvószenekar, a Gesztenyevirág Kamarakórus, a Dirty Dance Sopron, lufihajtogató bohóc, a High Five, a Roomli és az Azthittem a szomszéd ordibál zenekarok. Gergácz Orsolya (pszichológus, meseterapeuta) Az ikrek nevelésének buktatói és Meseterápiás foglalkozás címmel tart előadásokat.

A délután sztárvendége pedig a népszerű énekes, Pál Dénes.

ikerfesztival2016

Idén is megválasztják a következő év ikerarcait, kik idén Vass Balázs és Violetta illetve Vass Iringó és Rebeka Sitkéről, valamint Iliás Tivadar és Gyula Kópházáról és Kecskemétről.

Bővebb információ és a teljes programtervezet megtekinthető a www.ikerfesztival.hu weboldalon.

MIT SZÓLSZ HOZZÁ?

Február a báli és a farsangi programok időszaka. Ön is készül hasonló rendezvényre?

Szavazás állása

Várjon ... Várjon ...
ÉLETKÉPEK
este8
loading