Sopron Fő tere ad otthont a Helyi termék éve 2015 programsorozat idei utolsó állomásának 2015. október 17-én.
A Földművelésügyi Minisztérium és a Herman Ottó Intézet kiemelt figyelmet fordít a helyi termékek előállításának ösztönzésére, az értékesítési csatornák növelésére és a termékek fogyasztókkal történő megismertetésére – ezért a 2015-ös évet a Helyi termék évének nyilvánította.
Ennek jegyében a minisztérium és háttérintézménye közösen szervezi a Helyi termék éve 2015 programsorozatot, amelynek célja, hogy a vásárlókat megismertesse a helyi termékekkel, azok előnyeivel, ezen keresztül pedig a fogyasztók közvetlen kapcsolatba kerülhessenek a termelőkkel.
A rendezvényen ízletes szörpök, lekvárok, sajtok és kolbászok, friss gyümölcsök, valamint gyógynövények között is válogathatnak a vásárlók.