Minden ami Sopron

2022. 09. 29. csütörtök

Mihály

SOPRON
Borult

Közélet

Hatmilliót nyertek a Széchenyis diákok

Az Élő bolygónk akció keretein belül ők gyűjtötték a legtöbb aláírást a klímacsúcs előtt.

szigMint ismert, a párizsi klímacsúcs előtt Áder János köztársasági elnök nevével fémjelzett országos aláírásgyűjtés indult, amibe a középiskolás diákok is becsatlakoztak. A program lényege, hogy felhívják a figyelmet a környezetszennyező életvitelünkre, amin a lehető leghamarabb változtatni kell – közel kétszáz ország vezetője ült asztalhoz egy új nemzetközi egyezmény létrehozásához.

Hazánkban 194 699 aláírás gyűlt össze magánemberektől, de rengeteg szervezet is csatlakozott a megmozduláshoz. Októberben középiskolások számára pályázat indult, aminek fődíja hatmillió forint. Ezt a legtöbb aláírást gyűjtő iskola kapta, amely a soproni Széchenyi István Gimnázium lett. Közel 6000-en rajtuk keresztül adták nevüket a klímavédelmi kampányhoz. Ez a több száz középiskola által gyűjtött aláírások 11 %-át jelenti – írja saját honlapján a gimnázium. Kiemelkedik az iskolából a 11.D osztály, akik 1785 szavazatot szereztek.

A soproniak ezzel a Fejér Megyei Vajda János Gimnázium és Szakközépiskolát és a Klebelsberg Kuno Általános Iskola és Gimnáziumot előzték meg. Az OTP Bank és a MOL által felajánlott összeget az iskola szabadon felhasználhat bármilyen célra, ami összhangban van a környezettudatossággal.

MIT SZÓLSZ HOZZÁ?

Ön szokott heti rendszerességgel futni?

Szavazás állása

Várjon ... Várjon ...
loading