Minden ami Sopron

2019. 01. 18. péntek

Piroska

SOPRON
Borult
EURO
0

Kultúra

Háromezer látogató a X. Vasútmodell Kiállításon

Látogatói rekordot döntött hétvégén a Liszt Ferenc Kulturális Központ: három nap alatt 3000-en voltak kíváncsiak a három vasútmodellező klubot bemutató kiállításra.

IMG_1842 copy

Fotó: Torma Sándor

 

A három kiállító egyesület közül a soproni klubnak volt a legnagyobb sikere. Nem csak azért, mert a gyerek és a felnőtt klubtagok ismerősek lehettek a soproniaknak, hanem azért is, mert az ő moduljaikon a környék nevezetességei és látnivalói is szerepeltek: a Fertő tó, a rákosi kemping, a vasfüggöny és a környékbeli kisebb állomások épületei. A jó megfigyelők a tereptárgyak és a sínek között humoros jeleneteket is észrevehettek –  a kíváncsi kertészfiú és a fekvőrendőr sokakat megmosolyogtatott. A soproni klub egy viszonylag fiatal csapat, akik persze szívesen várják az újabb érdeklődőket maguk köré: legyenek bár modellezők, vagy támogatók.

IMG_1824 copy

Fotó: Torma Sándor

 

A Liszt teremben a legnagyobb asztalt a Szombathelyi Vasútmodellező és Vasútbarát Egyesülete állította ki. Szakmailag ők voltak a legszínvonalasabbak a kiállítás résztvevői közül. Különösen a tereptárgyak, a domborzat és az épületek kialakításában jeleskednek: az egyik kápolnánál esküvői jelenetet, a másik domb tetején egy kerékpárversenyt is beépítettek a sínek közé.

IMG_1875 copy

Fotó: Torma Sándor

 

A Petőfi teremben kiállító tapolcaiak a „nagy öregek” közé sorolhatóak. Szinte mindegyikük nyugalmazott vasutas, így ők a szakma szeretetét, a valódi mozdonyfüst emlékeit építették be az asztaluk elemeibe.

IMG_1860 copy

Fotó: Torma Sándor

 

A kiállítás vendégkönyvébe sok kedves bejegyzés íródott. Voltak látogatók Pozsonyból, Bécsből, Győrből, Csornáról, Zalaegerszegről és számos dunántúli városból és községből. Sőt, osztrák vasútmodellezők partnerséget is kezdeményeztek a soproniakkal, így a következő évi kiállításra újabb vendégek is érkezhetnek – mozdonyokkal és kocsikkal is. Néhány bejegyzés a vendégkönyvből, amely azt igazolja, ide gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt érdemes eljönniük:

„ Nagyon tetszett, főleg apunak!”

„Örülünk, hogy itt lehettünk. Gratulálunk azoknak, akik ezt a csodás munkát elénk tárták!”

„Annyira királyok a mini emberek, meg a víz, meg a világító tök. Naaaaaaagyon tetszik!”

„Na de hogy még zakatoljon és füstöljön is!” Szuper!”

 

 

MIT SZÓLSZ HOZZÁ?

Boldog Új Évet kívánunk minden kedves Olvasónknak! Ön tett újévi fogadalmat szilveszterkor?

Szavazás állása

Várjon ... Várjon ...
ÉLETKÉPEK
varoshaza
loading