Minden ami Sopron

2023. 09. 24. vasárnap

Gellért

SOPRON
Borult

Közélet

GYSEV150 – július 11-től kapható a GYSEV webáruházában a képes kronológia

Július 11-től megvásárolható a vasúttársaság webáruházában „A Győr-Sopron-Ebenfurti Vasút kronológiája képekben” című kötet.

GYSEV150_kronológia_kép1 (Large)

Az elmúlt 150 év eseményeit rengeteg fotóval, térképekkel, korabeli dokumentumokkal mutatja be a könyy, amellyel először az idei Vasutasnapon találkozhatott a nagyközönség.

Tóth Sándor szerző Drezdában szerzett diplomát vasúti járműtechnika szakon, majd a soproni vontatási főnökségen helyezkedett el reszortosként, 1991-ig dolgozott a vasúton. A GYSEV történetével Lovas Gyula, a vasúttársaság egykori üzemtörténésze hatására kezdett el foglalkozni, a vasút iránti elkötelezettségét tovább növelte a Dr. Kubinszky Mihállyal kialakuló kapcsolata. Tóth Sándor nevéhez 73 vasúttörténeti, illetve vasúti járműtörténettel foglalkozó bel- és külföldön megjelent publikáció fűződik.

A Győr-Sopron-Ebenfurti Vasút kronológiája képekben című kötet megszületését több évtizedes gyűjtőmunka előzte meg: a könyv mintegy háromszázötven oldal terjedelemben az elmúlt másfél évszázad krónikáját, illetve a GYSEV-alapítást megelőző időszakot tárja az olvasó elé, rengeteg térképpel, fotóval, kordokumentummal illusztrálva a rendkívül színes, nehézségekben és sikerekben is gazdag GYSEV-történelmet.

„Az 1872-es GYSEV-alapítás óta sok-sok év, évtized telt el. Századfordulók, világháborúk, változó politikai rendszerek kísérték a társaság történetét, maga a vasút pedig folyamatosan fejlődött, óriási változásokon ment keresztül ebben a másfél évszázadban. Éppen ezért a képes kronológia elolvasása is időigényes tevékenység. A Győr-Sopron-Ebenfurti vasút képes kronológiája című kötet most mindenkinek lehetőséget teremt arra, hogy akár a legapróbb részletekbe menően is tanulmányozza a GYSEV 150 éves történetét” – fogalmaz előszavában Kövesdi Szilárd, a GYSEV Zrt. elnök-vezérigazgatója.

„A Győr-Sopron-Ebenfurti Vasút kronológiája képekben” című kötetet 7.800 forintos áron vásárolhatják meg az érdeklődők a GYSEV Zrt. webáruházában.

A kronológia az alábbi linken érhető el.

MIT SZÓLSZ HOZZÁ?

Ön szokott heti rendszerességgel futni?

Szavazás állása

Várjon ... Várjon ...
loading