Minden ami Sopron

2019. 08. 26. hétfő

Izsó

SOPRON
Borult
EURO
0

Kultúra

VÁROSI GYEREKNAP SZOMBATON ÉS VASÁRNAP :-)

A gyereknapot a világon nagyon sok országban ünneplik. Nálunk május utolsó vasárnapján tartjuk, míg a legtöbb országban június 1-jén. Magyarországon 1931 óta ünneplik.

Az ENSZ közgyűlése 1954-ben javasolta (836(IX). határozat), hogy minden országban tartsák meg az egyetemes gyermeknapot. Az ünnep célja, hogy megemlékezzenek a világ gyermekeinek testvériségéről és egymás közti megértésről, valamint a gyermekek jóléte érdekében kifejtett küzdelemről. Javasolták a kormányoknak, hogy mindenhol olyan napot jelöljenek ki erre a célra, amit megfelelőnek gondolnak.

Gyereknapkor, 2017. május 27-28-án vasárnap Sopronban több helyen is különböző gyerekprogramokkal várják a családokat. Liszt terasz – Tündéri gyereknap a Deák téren lesz, a Városi gyereknap helyszíne pedig a Kodály Zoltán tér lesz. A GYIK Rendezvényházban pedig Gyermeknapi forgatag lesz családi programokkal.

Május 27-én a Kodály téren a kézműves sátorban lesz bőrözés, agyagozás, arcfestés, a szabadtéren felállított vidámparkban csocsó, ugrálóvár, gladiátorjáték, óriáscsúszda, légvár, népi-és fajátékok, pónilovak várnak mindenkit!

Tűzoltó-, rendőrségi bemutatók, valamint a Sopronkőhidai Fegyház és Börtön bemutatója egy igazi rabmobillal vár mindenkit!

Részletes színpadi program:
10.00 Sopron Város Fúvószenekarának ébresztője
11.00 Drazsé zenekar zenés gyermekműsora
12.00 Pendelyes Néptáncegyüttes bemutatója
14.00 Vackor Együttes műsora
14.00 Látványos tűzoltó, rendőrségi, mentő és rabmobil bemutató
15.00 Kiss József örökzöld gitárdallamai
15.30 Ünnepi köszöntő és tombola sorsolás
16.30 Repeta zenekar koncertje

Mindenkit szeretettel vár egy nagyon vidám napra a Jereván Lakótelep Településrészi Önkormányzata.MIT SZÓLSZ HOZZÁ?

Tervez nyaralást?

Szavazás állása

Várjon ... Várjon ...
ÉLETKÉPEK
storno_utcabol
loading