Minden ami Sopron

2022. 10. 02. vasárnap

Petra

SOPRON
Borult

Civil zóna

Gyakorlatot tartottak a soproni lánglovagok a Brand Házban

 

A soproni hivatásos tűzoltó-parancsnokság szeptember 8-án gyakorlatot tartott az ausztriai Burgenland Tartomány Eisenstadt-i BrandHáz kiképző bázisán.

„A kétnyelvű tűzoltókiképző központ létrehozása a határon átnyúló tűzoltókiképzésért” – BrandHÁZ projekt keretében létrehozott tűzszimulációs kiképzőközpont igénybevételére a Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Burgenlandi Tartományi Tűzoltószövetség között fennálló együttműködés keretében került sor.

A gyakorlaton trénerek irányításával 14 fő tűzoltó vett részt, Horváth Ákos tűzoltó őrnagy, tűzoltóparancsnok vezetésével. Közép-Európa legmodernebb gyakorlóházában, lehetőség nyílt a zárt térben történő beavatkozások gyakorlására. A gyakorlóház, több szituációs helyiségből áll. Ezekben a helyiségében szakavatott vezetők kíséretében, számítógépes megfigyelés mellett, teljes bevetési védőruházatban, légzőkészülékben kellett a tűzoltóknak a kapott feladatot végrehajtani.

A mostani gyakorlat során a soproni tűzoltók a füsttel telített helyiségből való személymentést, valamint a több helyiségre kiterjedő zárt téri tüzek oltását gyakorolták. A tűzoltók a feladatok végeztével átbeszélték a gyakorlat során tapasztaltakat. A tűzszimulációs központ használata jól szolgálta a tűzoltó állomány felkészítését, a valós helyzethez közeli szituációkban való gyakorlást. A BrandHáz kiválóan alkalmas az elméletben tanult taktikai ismeretek biztonságos begyakorlására.

tűzoltók2

forrás: gyor.katasztrofavedelem.hu

 

MIT SZÓLSZ HOZZÁ?

Ön szokott heti rendszerességgel futni?

Szavazás állása

Várjon ... Várjon ...
loading