Minden ami Sopron

2022. 08. 13. szombat

Ipoly

SOPRON
Borult

Kultúra

Folytatódik a Final Cat filmklub közönségtalálkozó sorozata

Október 21-én egy újabb fiatal alkotót lát vendégül a soproni Final Cat csapata, Baranyi Gábor Benőt.

1633617627703_IMG_20210808_134704 (Large)

Az Anja c. kisfilm rendezőjét a nemzetközi Budapest Short filmfesztiválon díjazták, most pedig személyesen is ellátogat Sopronba. Természetesen a már leforgatott és jövőre mozikba érkező Zanox c. filmje kulisszatitkaiba is beavat bennünket.

1633617634885_IMG_20210807_143712 (Large)

Az Anjában egy magyarországi vidéki kórház szülészetén tölti szakmai gyakorlatát Levente, a fiatal orvostanhallgató. Az egyik frissen szült nő esete kapcsán meginog bizalma professzora iránt. Az Anján kívül a tavalyi fesztivál magyar panoráma programjába került Gyíkember c. rövidfilmjét is levetítjük, melyben Bandit kirúgják a munkahelyéről, összeveszik az anyjával és még a gyíkemberek is megfigyelik.

Arról, hogy miért érdemes megnézni az alkotásokat, a rendező így nyilatkozott: „Az Anja egy megtörtént esetet dolgoz fel civil és profi színészekkel, hitelességre törekedve. A Zanox egy érdekes műfaji keverék, egy sci-fi felnövéstörténet, ami a magyar vidéken játszódik.”

Takács Tibor, a soproni filmklubot működtető MozgóKépMás egyesület vezetője hozzátette, filmklubjuk országosan is egyedülálló, hogy elsősorban rövidfilmekből válogatnak hónapról-hónapra. Több, sikeres fiatal rendezőt is vendégül láttak már, akik azóta nagyjátékfilmekkel is bemutatkoztak a nézőknek. Így ismerhette meg személyesen a soproni közönség Dombrovszky Lindát, Tóth Barnabást vagy az épp mozikban futó „Külön Falka” c. film rendezőjét, Kis Hajnit.

Az októberi közönségtalálkozó is ezt a hagyományt követi, melyre megszokott helyszínükön, a Búgócsiga Akusztik Gardenben várják a hónap harmadik csütörtökén, este 19 órától az érdeklődőket. Az esemény a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával jön létre, a belépés díjtalan!

Esemény: fb.com/events/s/final-cat-filmklub-es-kozonseg/942284306358677/
Facebook: fb.com/zanox.film
Instagram: instagram.com/zanox_film/

 • Startol a VOLT

  „Mindenütt jó, de legjobb Sopron” – két évig ez a szlogen csak az emlékeinkben élt, de most újraéled, amint a soproni Lővérek is benépesül a fesztiválozókkal és a Telekom VOLT Fesztivál vibrálásával. Indul a VOLT.

 • Megabuli és fekete alsónadrág

  Van aki alsónadrágot, van aki Pokemon kártyát kért az idei Telekom VOLT fesztivál nagy sztárjai közül, a Muse pedig egy megaprodukciót szállít a Lővérekbe.

 • Pünkövesd, színes programokkal

  Június 4-6. között kerül megrendezésre a sopronkövesdi PÜNKÜVESD, amelynek idén része a III. Kövesdek Találkozója és az Elszármazottak Találkozója is.

 • Egy hónap és itt a VOLT

  Egy hónap van már csak hátra és a fesztiválozó közönség a soproni Lővérek felé indul, ahol a hosszúnak tűnő két év szünet után ismét startol a Telekom VOLT Fesztivál világsztárokkal és a hazai zenei élet krémjével.

 • Eszterháza: Idővonzatok újabb exkluzív hétvégéje BOLDI és Incze Mózes művészekkel

  A mai magyar kortárs művészet két fiatal művészegyénisége – BOLDI szobrászművész és Incze Mózes festőművész – személyesen vezeti végig közös tárlatán az érdeklődőket a fertődi Esterházy-kastély Idővonzatok – Modulated time kiállításon a fertődi Esterházy-kastély nyugati szárnyában.

MIT SZÓLSZ HOZZÁ?

Ön szokott heti rendszerességgel futni?

Szavazás állása

Várjon ... Várjon ...
loading