Minden ami Sopron

2023. 06. 01. csütörtök

Tünde

SOPRON
Borult

Közélet

Figyeljünk oda! – Medervizsgálatok kezdődnek a Fertőn

A vízi sportolók biztonsága, valamint a zavartalan munkavégzés érdekében fontos, hogy mindenki körültekintően, a jelzéseket figyelembe véve tartózkodjon a vízen.

fertod_fertoneusiedlersee_kulturtaj_2001-10-o

Június 14. és június 30 –a között a Fertőrákosi öböl területén, a Sopron – Fertő Vízi Telep átfogó fejlesztése (Fertő – Part fejlesztés) részeként a Sopron – Fertő Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt. átfogó medervizsgálatot végeztet.

A munkálatok célja, hogy a mederben található idegen és veszélyes tárgyak, (a 2017-es évi tűzvészből származó veszélyes tárgyak, világháborús lőszerek, lövegek) és egyéb ott található veszélyes eszközök feltárása mielőbb megtörténjen. A medervizsgálatot a Fertő tavi Speciális Kutató és Mentő Vízi Polgárőr Egyesület szonárral felszerelt hajók segítségével végzi a megadott időszakban.

A munkálatok során a medervizsgálatot végző szakemberek a mederben talált kisebb tárgyakat a partra vontatják, míg a nagyobb tárgyak helyét jól látható jelző zászlókkal jelölik meg. A munkálatokat végzők kérik a sportolókat, horgászokat, hogy a jelzőoszlopokat hajóikkal, csónakjukkal ne közelítsék meg, illetve ezeket a tóból ne vegyék ki!

A munkálatok ideje alatt, illetve amíg a tóban jelzőoszlopok vannak, sötétedés után senki sem tartózkodhat a vízen, ebben az időszakban az éjszakai horgászat TILOS!

A munkálatok idején, illetve addig, amíg jelzőoszlopok vannak a tóban, wind-, valamint kitesurffel vízre menni tilos és életveszélyes!MIT SZÓLSZ HOZZÁ?

Ön szokott heti rendszerességgel futni?

Szavazás állása

Várjon ... Várjon ...
loading