Minden ami Sopron

2020. 11. 23. hétfő

Kelemen

SOPRON
Borult

Kultúra

Eszterháza tündérvilága gyermekrajzokon

Elbűvölték a zsűrit a gyerekek sokszínű alkotásai, melyek egytől-egyik arany minősítést kaptak!

rajzpalyazat_rajzok01

Eredményhirdetéshez érkezett az „Udvari festő voltam…” című online rajzpályázat, amelyet idén Cziráky Margit hercegné tiszteletére hívott életre az Eszterháza Kulturális, Kutató- és Fesztiválközpont Közhasznú Nonprofit Kft. A pályázatra 59 alkotás érkezett a térségből – a művek olyan jól sikerültek, hogy a szervezők mindegyiket arany minősítéssel jutalmazták!

Vígan csevegő, pompás ruhát viselő hölgyek és elegáns urak töltik meg élettel a pályázatra benyújtott rajzokon a fertődi Esterházy-kastély tereit. A kastélyegyüttes második fénykorát, a kastélyépületet, a díszes kastélytermeket, a rózsakertet, a franciaparkot, a díszudvart is megidézik a gyermekrajzok.

A műveket értékelő zsűri munkája tehát nagyon nehéz volt. Figyelembe kellett venniük az alkotások gondolati tartalmát, a kidolgozottság minőségét, a kompozíciók egyediségét és harmóniáját, illetve a korcsoportokat is – ugyanis 6-tól 16 éves korig képviseltették magukat a pályázók. A zsűri egyetértett abban: az rajzok sokoldalúak és kreatívak, a részletek kidolgozottak és dekoratívak. Így, a Cziráky Margit hercegné tiszteletére beérkezett valamennyi alkotást arany minősítéssel díjazták. Valamennyi “udvari festő”-t – az online múzeumpedagógiai program lezárásaként – családos, barokk ruhás kastélylátogatásra várják. A programra augusztus 28-29-30-án 15.00 órától, előzetes regisztrációt követően kerül sor. Bejelentkezés és regisztráció a rajpalyazat@eszterhaza.hu e-mail címen lehetséges 2020. augusztus 24-én délig.

A beérkezett alkotásokból kiállítást is rendeznek a fertődi Esterházy-kastélyban szeptember folyamán. A pontos időpontról az Eszterháza Kulturális, Kutató- és Fesztiválközpont Közhasznú Nonprofit Kft. Facebook-oldalán tájékoztatják az alkotókat. A legtöbb lájkot kapott rajzok különdíjait a kiállítás megnyitón adják át az oklevelekkel együtt.

A pályázat rajzai megtekinthetők a fertődi Esterházy-kastély facebook oldalán.MIT SZÓLSZ HOZZÁ?

Elutazott valahova pihenni a nyáron?

Szavazás állása

Várjon ... Várjon ...
loading