Minden ami Sopron

2023. 02. 03. péntek

Balázs

SOPRON
Borult

Kultúra

Eszterháza: Idővonzatok újabb exkluzív hétvégéje BOLDI és Incze Mózes művészekkel

A mai magyar kortárs művészet két fiatal művészegyénisége – BOLDI szobrászművész és Incze Mózes festőművész – személyesen vezeti végig közös tárlatán az érdeklődőket a fertődi Esterházy-kastély Idővonzatok – Modulated time kiállításon a fertődi Esterházy-kastély nyugati szárnyában.

BOLDI_tarlatvezetes_plakat-01 (Large)

– A Magyar Kultúra Napján tartott, Incze Mózes művész interpretálásában vezetett, lebilincselő élményt adó tárlatbemutatást követően, február 5-én, szombaton, a magyar kultúra – barokk rokokó környezetben kiteljesedő – jelenkori kortárs művészet ünnepnapjaként élhető meg az újabb esemény is. Az Esterházy Galéria:

Idővonzatok kiállításán a kiállító művészek – BOLDI és Incze Mózes – két alkalommal vezetnek tárlatlátogatást, tartanak közben előadást művészi világlátásukról, hitvallásukról – mondta el Egresitsné Firtl Katalin, az Eszterháza Kulturális-, Kutató és Fesztiválközpont Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója.

Az érdeklődők ezúttal is meggyőződhetnek arról, amiként a megújult kastélyszárny Esterházy Galériája nem csak szimbolikus, történelmi kisugárzása által hat a látogatóra, hanem élő helyszínként, kisugárzásában és korszerűségében is méltó otthona a mai magyar élvonalbeli, kimagasló művészi értéket megjelenítő alkotásoknak – tette hozzá az ügyvezető.

Február 5-én, szombaton 11.00 és 13.00 órakor vezeti végig közös tárlatán az érdeklődőket BOLDI szobrászművész és Incze Mózes festőművész.

A nyugati szárnyban 10.00 órakor és 12.00 órakor a nemzetközi szinten is kimagaslóan elismert minőségben felújított Esterházy-arcképcsarnok is idegenvezetővel tekinthető meg ezen a napon.

A programok belépőjeggyel, regisztrációval látogathatók, 25 fős csoportokban.

Részletek itt: www.eszterhaza.hu és a Facebook-on

 • Startol a VOLT

  „Mindenütt jó, de legjobb Sopron” – két évig ez a szlogen csak az emlékeinkben élt, de most újraéled, amint a soproni Lővérek is benépesül a fesztiválozókkal és a Telekom VOLT Fesztivál vibrálásával. Indul a VOLT.

 • Megabuli és fekete alsónadrág

  Van aki alsónadrágot, van aki Pokemon kártyát kért az idei Telekom VOLT fesztivál nagy sztárjai közül, a Muse pedig egy megaprodukciót szállít a Lővérekbe.

 • Pünkövesd, színes programokkal

  Június 4-6. között kerül megrendezésre a sopronkövesdi PÜNKÜVESD, amelynek idén része a III. Kövesdek Találkozója és az Elszármazottak Találkozója is.

 • Egy hónap és itt a VOLT

  Egy hónap van már csak hátra és a fesztiválozó közönség a soproni Lővérek felé indul, ahol a hosszúnak tűnő két év szünet után ismét startol a Telekom VOLT Fesztivál világsztárokkal és a hazai zenei élet krémjével.

MIT SZÓLSZ HOZZÁ?

Ön szokott heti rendszerességgel futni?

Szavazás állása

Várjon ... Várjon ...
loading