Minden ami Sopron

2021. 01. 17. vasárnap

Antal

SOPRON
Borult

Kultúra

Érezhetően újraindult a belföldi turizmus

Az Esterházy-kastélyban, és a nagycenki Széchenyi-kastélyban is szemmel láthatóan igazolást nyert, hogy a belföldi turizmus a járvány után újraindult.

tvfertodefk

“Kimagasló a látogatói érdeklődés a kastélyok újranyitása óta -– ezt Egresitsné Firtl Katalin, az EszterházaKulturális, Kutató- és Fesztiválközpont ügyvezetője mondta a sajtó érdeklődésére vasárnap. A vezetett túrák útvonalát módosítani, a tárlatvezetések számát növelni kellett Eszterházán, hogy minél többen bejuthassanak a kastélyba megcsodálni Fényes Miklós és Haydn tündérvilágát!”

“A kastély kulturális, turisztikai vonzereje olyan nemzeti érték, amelyre mindannyian büszkék lehetünk és büszkének is kell lennünk. Öröm, hogy az emberek a szépre, az értékre kíváncsiak. Magyarország csodálatos! Hazánk biztonságos ország, használjuk ennek lehetőségét. Fedezzük fel hazánk kincseit, ezzel is segítve a turizmus, és a gazdaság újraindítását, ez közös érdekünk” – fogalmazott Egresitsné Firtl
Katalin
, akinek nyilatkozatát a Magyar Televízió Ma délután rovata vasárnap adta le, az MTV5 kulturális híradója pedig hétfőn tűzi műsorra.MIT SZÓLSZ HOZZÁ?

Hogy alakul 2021-ben a világjárvány?

Szavazás állása

Várjon ... Várjon ...
loading